Tornaveu
La Banda de Barcelona obre el XV Certamen Internacional Vila de la Sénia

Dirigida pel mestre José Miguel Romero, la Banda Municipal de Barcelona iniciarà dissabte vinent la quinzena edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia (Montsià), que aposta novament per un format no competitiu i on participaran tres formacions musicals de prestigi internacional i repertori lliure.

Després del concert del dissabte, prendrà el relleu l’Orquestra de Vents de Freiburg, d’Alemanya, en una actuació el 22 d’abril, sota la direcció del compositor i director Miguel Etchegoncelay. Finalment, el certamen clourà el dissabte 29 d’abril amb l’actuació de la Banda Simfònica Portuguesa, dirigida pel seu director Jordi Francès. Totes les actuacions se celebraran a la Casa de Cultura a les 18h, amb entrada lliure i gratuïta

Les xerrades, un complement a la música

A més de les actuacions, en el marc del certamen, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, l’Agrupació Musical Senienca, ha programat dues conferències el matí del dissabte 22 d’abril. De bon matí, a les 9:30h,  el director i compositor José Suñer-Oriola  parlarà del procés creatiu, les fonts d’inspiració, els recursos i els condicionants en la xerrada El meravellós món de la Banda Simfònica.

Després d’una pausa-cafè, els compositors i directors Miguel Etchegoncelay i Enrique Hernandis, membres de la World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE), oferiran un recorregut pels 40 anys d’aquesta entitat. Les xerrades tindran lloc al Centre Obrer de La Sénia.

El XV Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de la Sénia, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Cultura, pretén promocionar i premiar les formacions de música no professional d’arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa