Tornaveu
La 36a Trobada de Bandes commemora el centenari de la Fila

Hi ha un esdeveniment que aplega totes les bandes de música d’arreu del país, i és la Trobada Anual de Bandes de Catalunya, que enguany se celebra dissabte 14 d’octubre a Amposta. La trobada a més de la desfilada de totes les bandes al parc dels Xiribecs, comptarà amb la representació de l’espectacle Marabunta, una barreja de clown, música i humor.

La trobada, co-organitzada per la Unió Filharmònica d’Amposta, una banda que celebra aquest 2017 el centenari de la seva creació. “Amb aquesta voluntat, des de la banda hem programat una trobada una mica diferent de les habituals”, exposen des de la banda musical, coneguda com la Fila.

La Trobada començarà a les 16h, hora en què les bandes començaran la desfilada pel parc dels Xiribecs. A continuació es donarà pas, al mateix parc, al muntatge Marabunta, de la companyia de Guillem Albà, un show de clown, música i humor. Una proposta esbojarrada, que inclou música en directe, esquetxos, cançons pròpies, gags absurds i diversió.

Per les bandes que desitgin passar tot el dia a Amposta, al matí hi haurà una visita guiada per la ciutat que mostrarà el passeig fluvial, el Pont Penjant, les cases modernistes, la visita al Museu de les Terres de l’Ebre…

Presentació del llibre ‘Jotes i cançons de les Terres de l’Ebre’

Dins del marc de la Trobada de dissabte 14 d’octubre, la seu de la Unió Filharmònica d’Amposta, la Fila, (carrer Miralles 4, Amposta) a les 11h acollirà la presentació del llibre que recopila quatre cançons emblemàtiques de les principals zones de les Terres de l’Ebre, arranjades per a música de banda, i que a més, inclou diversos articles sobre la realitat de les bandes de música.

El volum, titulat Jotes i cançons de les Terres de l’Ebre, forma part de la col·lecció Calaix de solfa editat des de la direcció general de Cultura Popular, juntament amb l’editorial DINSIC, ha comptat amb la coordinació de la Federació Catalana de Societats Musicals, amb la col·laboració de les bandes la Unió Filharmònica d’Amposta – la Fila, l’Espiga d’Or de Deltebre, la banda de Benissanet i la banda de Vilalba dels Arcs.

Dissabte 14 d’octubre presentaran el llibre la directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Àngels Blasco, el president de la Federació Catalana de Societats Musicals, Josep Parès i Núria Gómez, presidenta de la Fila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa