Tornaveu
Josep Ignasi Reverté guanya el concurs de composició Josep Maria Lleixà Subirats

El premi de la tercera edició del concurs de composició per a banda simfònica recau a l’obra Everest: The great ascent.

El jurat del premi, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, ha destacat tant la inventiva creativa com el mestratge en la realització. Josep Ignasi Reverté, nascut a Sant Carles de la Ràpita l’any 1990, amb l’obra Everest: The great ascent ha aconseguit una peça brillant i a la vegada sensitiva. Si bé el jurat indica que la peça no aprofundeix en aspectes contrapuntístics, destaca que en certs moments hi ha línies melòdiques superposades de gran bellesa i sensibilitat, cosa que ha estat determinant en el veredicte del jurat. Com a guanyadora de la 3a edició del concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, la peça s’estrenarà en el marc dels actes de celebració del centenari de la Societat Musical la Lira Ampostina, en el seu Auditori, i la banda centenària la interpretarà. A més, l’autor ha obtingut un premi de 2.000 € i un diploma acreditatiu.

Un dels aspectes en què destaca aquesta tercera edició és que recau a un compositor ben jove, que acumula experiència com a compositor i que s’ha format com a director de banda, tuba i trombó pel Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, de Castelló. Coneixedor del món de les Bandes, és subdirector musical de l’Agrupació Musical Rapitenca, i professor de llenguatge i harmonia, de trombó i tuba a l’escola Verge dels Prats de l’Aldea. Com a compositor ha estat guardonat en diversos concursos: primer premi en el concurs de composició Villa de Pozo Estrecho, o 3r premi en el concurs del Taller de Música Jove.

El jurat de l’edició d’enguany del premi Josep Maria Lleixà Subirats ha estat format per Antoni-Ernest Sebastià, com a president del jurat, compositor i professor del Conservatori de la Diputació de Tarragona; i els vocals Miguel Anguel Berbis, també compositor i pedagog, a més d’investigador; Carles Blanch, que ha estat un dels fundadors de l’Associació Catalana de Compositors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa