Tornaveu
Grup d’ska s’enamora de banda de música

“Necessitaré un tercer pulmó per poder seguir el ritme rapídissim de les cançons”, són paraules del trombonista i president de la banda de música La Ginesta, de Ginestar, davant del concert Xeic a banda, que unirà el grup d’Ska de les Terres de l’Ebre amb la banda de música, en els concerts del dissabte 10 de desembre (a les 24h) i l’endemà a les 17:30h a Lo Local (plaça Catalunya 3, de Ginestar).

Si bé grups d’ska incorporen alguns instruments que poden ser propis de les bandes de música, sobretot pel que fa a vents, però cal fer un salt ben fort per unir el repertori de la formació d’Ska amb les sonoritats de la banda. “L’encarregat dels arranjaments ha estat el compositor ampostí Lionel Beltrán-Cecília, sobre deu cançons escollides pels mateixos Xeic, s’ha aconseguit que tots els instruments de la banda de música tinguin el seu protagonisme i ningú no quedi sense tocar”, exposa Margalef. El resultat serà que més de 40 músics seran sobre l’escenari de Lo Local, comptant els membres de la banda La Ginesta i els vuit membres de la formació. “Crec que el públic escoltarà Xeic, però el seu so serà ampliat”.

Una banda inquieta

La banda La Ginesta ha emprès el camí que ha dut moltes bandes de música a provar sort amb arranjament d’altres estils musicals, com ara el pop o el rock simfònic. L’any passat pels volst de Nadal ja van dur a terme un concert que fusionava el repertori de Quico, el Célio, i el Mut de Ferreries, i també del grup Marta i Gregori, formació que adapta clàssics moderns catalans (des de La Trinca a Sau), i on forma part Joan Farnós, guitarrista de Xeic. “Després del concert, que va anar molt bé, ens va proposar adaptar cançons de Xeic, i després d’un any de preparació esperem que el resultat agradi”. Les entrades es podran adquirir al preu de sis euros, el mateix dia a taquilla.

Abans que acabi l’any la banda també repetirà amb Quico, el Célio i el Mut de Ferreries, amb un concert homenatge a Ovidi Montllor. Llarga vida la innovació en les bandes de música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa