Tornaveu
Gerard Pastor guanyador del Premi Josep Maria Lleixà Subirats

L’obra del compositor s’estrenarà en el XIV Festival de Bandes de Música Catalanes que tindrà lloc el 12 de juliol a l’Auditori de Barcelona.

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) ha anunciat que el compositor, pianista i director d’orquestra Gerard Pastor López és el guanyador de la segona edició del concurs de composició per a banda simfònica Josep Maia Lleixà Subirats. El jurat ha valorat la seva obra “Wind Variations for Symphonic Concert Band” per la seva originalitat i per les seves “reminiscències a diferents èpoques, des d’uns tocs medievals passant per sonoritats catalanes, però que tot plegat donen peu a un llenguatge únic en el conjunt de l’obra”.

Nascut a Barcelona, Pastor és l’actual director musical de la Banda de Música de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. A més, el jove compositor és director d’Orquestra i pianista format a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’ampli coneixement de la realitat de les bandes es fa patent en la peça guanyadora. El jurat n’ha destacat: “A la peça tothom canta i tothom acompanya, intentant que la Banda Simfònica faci gala de la flexibilitat de registres de la que és capaç, tot projectant-se com un sol instrument”.

Coneixedor del món sardanista, Pastor també dirigeix diferents Cobles i ha estat guardonat en diferents concursos de sardanes. Ha guanyat el II Concurs de Composició per a Banda Simfònica Vicente Ruiz Monrabal (2012), organitzat per la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM). Aquest nou reconeixement permetrà que la seva partitura s’estreni en el XIV Festival de Bandes de Música Catalanes que tindrà lloc el 12 de juliol a l’Auditori de Barcelona.

Amb aquesta segona edició del concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, convocat per la Federació Catalana de Societats Musicals revalida un premi l’objectiu del qual és fomentar la participació i la pràctica de la música en el marc de la cultura i la pedagogia musical. El nom del premi és en homenatge a Subirats, que va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià), músic de l’entitat i membre de la Junta Directiva de la FCSM, que sempre va destacar per a la seva dedicació a les societats musicals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa