Tornaveu
El festival Fem Banda omplirà Lleida de música de l’1 al 3 de juliol

Lleida es prepara per a rebre una nova edició del Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música. El primer cap de setmana de juliol els carrers lleidatans s’ompliran de músics que oferiran els populars passacarrers i concerts a l’aire lliure, tot destacant-ne la Matinal Musical del diumenge 3 de juliol, a partir de les 11h, als Camps Elisis amb la interpretació conjunta de totes les bandes de música participants.

Aquesta és la tretzena edició de l’esdeveniment i enguany destaca la incorporació del concurs simfònic, dissabte 2 de juliol a les 16h, i en el marc de l’Auditori Enric Granados que acollirà, per primera vegada, les bandes de música de primera categoria, amb entitats que compten amb una vuitantena d’intèrprets. Abans però, a les 11h del matí a la plaça Paería se celebrarà el tradicional passa carrer Dissabte es clourà amb els concerts a la Plaça Paeria (19:30h), Alcoletge (20h), Alcarràs (22h), i Torres de Segre (22h).

Cal destacar l’aposta ferma que el Fem Banda, la inauguració del qual se celebra divendres 1 de juliol a les 20h a la plaça de la Paeria, fa per als compositors catalans i l’esforç addicional per aconseguir que les obres obligades que interpretaran les bandes siguin d’autors catalans reconeguts. En concret, s’interpretaran obres de Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, amb el seu poema simfònic Rebroll i d’Antoni Alburquerque amb la seva obertura El príncep valent.

Aquesta edició també fa un pas significatiu, ja que incorpora el Concurs d’Arts Plàstiques Fes el teu instrument!, obert a tota la ciutadania i que pretén fomentar valors lligats a l’educació mediambiental, tot explorant la creativitat i la imaginació.

D’ençà de la creació del Fem Banda, l’any 2004, el festival proposa a principis de juliol la possibilitat d’escoltar la música en directe de les millors bandes de música d’arreu de l’Estat. Per a l’edició d’enguany a les formacions d’arreu de Catalunya, València, Aragó i Castella-La Manxa, s’hi afegeixen d’altres vingudes de França i Portugal. De ben segur que el Fem Banda esdevindrà el referent català en música de banda.

De l’1 al 3 de juliol, al llarg dels diferents actes, tots d’entrada gratuïta, es podrà gaudir de les següents bandes:

– União Filarmónica do Troviscal (Portugal)

– Orchestre d’Harmonie de l’Union (França)

– Agrupación Musical Iniestense (Castella-La Manxa)

– Asociación Cultural Banda de Música de Épila (Aragó)

– Agrupació Musical l’Alcalaten de l’Alcora (València)

– Banda Simfònica Roquetes Nou-Barris de Barcelona

– Banda Simfònica de Reus

– Banda del Conservatori i l’Escola Municipal de Música de Lleida

– Banda Municipal de Lleida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa