Tornaveu
El festival Fem banda de Lleida mira cap a l’ecologisme

La 14a edició del Festival Fem Banda de Lleida, que se celebrarà del divendres 30 de juny al 2 de juliol, incorpora una mirada sensibilitzadora, i també lúdica (les dues actituds no estan renyides) cap a l’ecologisme, i també amplia el seu abast ampliant els concerts a les localitats veïnes d’Alcarràs i Torres de Segre. Més de 600 músics i uns 300 acompanyants envairan els carrers de Lleida.

“Quan incorporem novetats al Festival, ho fem perquè estem convençuts i volem que perdurin”, explica Amadeu Urrea, president de la Banda Municipal de Lleida, coorganitzadora del festival, juntament amb l’Ajuntament lleidetà. Pel que fa al vessant ecològic, el festival durà a terme l’entrega dels premis del Concurs d’Arts Plàstiques, una iniciativa duta a terme amb la col·laboració de les escoles de la zona, que des del mes de gener els alumnes han treballat per crear instruments a partir de materials reciclats. “Al llarg de l’any la Banda Municipal de Lleida duu a terme moltes activitats amb les escoles, però és el primer cop que el festival s’obre a les escoles”, matisa Urrea. La gala d’entrega dels guanyadors es durà a terme diumenge 2 de juliol a les 11h als Camps Elisis, dins la jornada de cloenda del festival.

El festival també s’obra a la comarca, amb dos concerts per primer cop que es duran a terme als pobles veïns d’Alcarràs, amb les mallorquines Banda de Música de Sa Pobla i Camp Redó (Plaça del Fortí, dissabte 1 de juliol a les 21h). Una hora més tard, a les 22h a la plaça Lluís Pelegrí de Torres de Segre hi actuarà la Unión Musical Porteña de Sagunt (València).

Abans però, el tret d’inici del festival es durà a terme divendres 30 de juny a ls 19.30h a la plaça de la Paeria amb el concert inaugural a càrrec de la Banda Unión Porteña i l’amfitriona Banda Municipal de Lleida. L’endemà al matí hi haurà diverses cercaviles pels carrers de la ciutat on participaran les bandes participants en el festival, que enguany sumen nou.

Concurs Internacional de bandes Simfòniques

Les bandes que participen en l’edició d’enguany són l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Asociación Musical Gaspar Sanz de Calanda (de l’Aragó), la Banda de Música de Camp Redó, la Banda de Música de Sa Pobla, la Unión Musical Porteña i la Banda Municipal de Lleida. A més, el Fem Banda programa un concurs internacional, que es durà a terme a l’Auditori Enric Granados de Lleida dissabte 1 de juliol de 19h a 22h, i que comptarà amb la Banda Municipal d’Alcanar, la Banda Sinfónica de La Rioja i la Sociedad Unión Musical de Soneja (País Valencià). Les bandes hauran d’executar el poema simfònic Everest:The Great Ascent, d’Ignasi Reverté guanyador del Concurs de composició de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya “Josep Maria Lleixà Subirats”.

Els qui prefereixin la música al carrer també gaudiran d’activitats a l’aire lliure com els concerts a la plaça Paeria (Agrupació Musical Rapitenca a les 19h i Associació Musical Gaspar Sanz de Calanda a les 20h), a més dels concerts a Alcarràs i Torres de Segre.

La cloenda del festival es durà a terme als Camps Elisis de Lleida i serà el moment en què les diverses bandes es trobaran totes juntes en una marxa pel parc (a les 11h), prèvia a l’entrega dels premis amb què acabarà la 14a edició del Fem banda.

Totes les activitats, incloses les que es duen a terme a l’Auditori Enric Granados, del Festival Fem Banda són d’entrada lliure i gratuïta. Enguany el festival compta amb el patrocini de les empreses Fruits de Ponent i Fruits Pont, una decisió conseqüent en una edició que mira cap a l’ecologisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa