Tornaveu
El Fem Banda omplirà Lleida i deu poblacions amb una oferta gratuïta i a l’aire lliure

Amb una proposta de música a l’abast de tothom, l’actual edició del Fem Banda amplia les seus fins a deu, amb concerts a Torres de Segre, Castelldans, Rosselló, Les Borges Banques, Torregrossa, entre d’altres. Hi participaran cinc formacions, a més de la banda amfitriona, la Banda Municipal de Lleida: Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo de Portugal, Sociedad de Santa Cecilia de Pozo Estrecho de Múrcia, Centre Instructiu Musical Alfafar de València, Unión Musical de Planes d’Alacant i l’Associazione Musicale Corpo Bandístico de Canicattini (Sicília) d’Itàlia. Tots els concerts i actes seran d’entrada gratuïta.

Concert inaugural amb dues bandes

Dijous 30 de juliol, la plaça de la Paeria de Lleida serà l’escenari del concert de la Banda Municipal de Lleida, amb l’Associazione Musicale Corpo Bandístico de Canicattini. Les dues bandes s’uniran en un concert espectacular en dues parts, cadascuna dirigida per un dels directors.

Lleida també serà l’escenari d’actes molt significatius com la desfilada (dissabte 2 de juliol, a les 11.30h) per l’eix comercial de totes les bandes que clourà a la plaça Paeria amb la interpretació conjunta de ‘La Santa Espina’. La clausura, a la plaça Paeria, diumenge 3 de juliol a les 11.30h, permetrà que cada banda faci un breu concert d’exhibició, i s’acabarà l’acte, com ja és tradició, amb el pasdoble Avant Avant de Cosme Ribera.

Un esforç organitzatiu

Amb les deu poblacions, el Fem Banda oferirà concerts repartits entre tres comarques, Segrià, les Garrigues i Urgell. “Els músics després del concert inaugural farem tot el possible per tal que les bandes es trobin com a casa”, explica Amadeu Urrea. La voluntat és oferir concerts gratuïts i fer sentir la veu de les bandes arreu.

Per l’any vinent, es preveu afegir, com és habitual, el vessant competitiu del festival; per tant, tornaran els concerts a l’Auditori Enric Granados, però sempre combinant-ho amb la part festiva, que permet que any rere any centenars de persones gaudeixin de música de banda als seus pobles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa