Tornaveu
El director Octavi Ruiz rep un homenatge per part dels seus companys de banda

Poc es podia esperar Octavi Ruiz que la nit del dissabte 19 de setembre a les 21h es trobaria els seus companys a l’esplanada de l’embarcador d’Amposta, a més de diversos representants de l’Ajuntament d’Amposta, i de la Federació Catalana de Societats Musicals. Eren allà per reconèixer-li la seva tasca durant prop de 40 anys com a director de la Societat Musical de la Lira Ampostina, i de l’escola vinculada a la banda, de la qual enguany s’ha graduat la primera promoció amb el títol oficial de grau professional de música; tot un pas endavant per l’escola que se situa com l’únic conservatori privat de la demarcació de Tarragona.

L’acte havia preparat un escenari en el qual Octavi va rebre les partitures originals del pasdoble escrit al seu honor per part del compositor Tomàs Simón, que va donar pas a la projecció del pasdoble editat a través de les diferents gravacions dels músics de la Lira Ampostina que durant l’estiu havien enregistrat en les seves cases.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, juntament amb el president de la Lira Ampostina, Manel Zaera, i el president de la Federació Catalana de Societats Musicals, Josep Parés, van acompanyar Ruiz a l’escenari per presenciar el pasdoble. A més, Zaera va anunciar que s’iniciaran les gestions per tal que l’auditori de la Lira Ampostina s’anomeni Auditori Octavi Ruiz.

Visiblement emocionat, Ruiz va escoltar com els presents van destacar el seu compromís cap a la banda i la seva dedicació vers les societats musicals del país. Josep Parés va entregar el pin d’Honor de l’Entitat, en la modalitat d’or, reservada a persones que hagin excel·lit en la seva tasca i compromís vers les societats musicals. “Ruiz ha col·laborat en moments claus i iniciatives decisives de la Federació, que han permès el reconeixement de les bandes dins del conjunt de la cultura popular del país”, ha explicat Parés, que ha afegit el suport que el mestre ampostí va donar a la FCSM, quan l’entitat va participar en la redacció del Pla Integral de la Música de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Després de 39 anys, la jubilació d’Octavi Ruiz marca un camí a seguir, el de l’excel·lència que ha situat a una banda, la Lira Ampostina, com a sinònim de qualitat i innovació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa