Tornaveu
El compositor Azael Tormo, premi Josep Maria Lleixà per ‘Elantris, la ciutat dels deus’
El compositor i director valencià Azael Tormo ha estat el guanyador del 8è concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà, que organitza la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). El jurat ha premiat la seva suggestiva inspiració de la ciutat imaginària d’Elantris i han destacat la “gran varietat tímbrica i de colors”. Tormo, director de Beneixida i la Unió Musical de Gavarda, s’enduu aquest guardó per segon cop consecutiu: l’any passat ho va aconseguir amb la composició Circe, l’embruixadora.

Azael Tormo, originari del municipi valencià Manuel (Ribera Alta), és actualment el director de l’Agrupació Musical Beneixida i de la Unió Musical de Gavarda, i ha dirigit també les bandes de Manuel, Càrcer, La Llosa de Ranes i Benifaió. Després de Circe, l’embruixadora, amb què va guanyar l’edició anterior dels premis, Tormo s’ha submergit de nou en la mitologia i la imaginació per crear Elantris, la ciutat de Déus, que pren el títol d’una novel·la de l’escriptor de fantasia Brandon Sanderson. La seva composició ha tornat a seduir el jurat, que ha valorat la “sòlida construcció d’una partitura” i “una gran varietat tímbrica i de colors”, i ha destacat també el “coneixement acurat” de Tormo de les formacions bandístiques.

El premi està valorat amb 2.500 €. A més, Elantris serà posada a disposició de totes les bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals perquè pugui ser lliurement interpretada per totes elles, així com a les bandes de la Confederació Espanyola que així ho sol·licitin. A més, “la voluntat de la FCSM, fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet”, és estrenar-la al Teatre-Auditori de l’Hospitalet, segons va explicar Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Àmplia participació

El jurat de la 8a edició dels premis ha estat conformat per Antoni Ernest Sebastià, professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona; Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miguel Àngel Berbis López, professor del Conservatori Superior de Música de Castelló.

El Premi Josep Maria Lleixà, malgrat la situació de pandèmia, ha crescut en participació (en aquesta edició, ha rebut setze obres), i es consolida com un dels certàmens de composició més destacats del panorama musical català, segons Joan Cañagueral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa