Tornaveu
El Castell de Sant Marçal acollirà una edició especial del tradicional concert el 17 i 18 de juliol
La música surt del confinament i torna aquest estiu al Castell de Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès. L’AMCV explica que no es tracta d’una nova edició (la 19a) del cicle Concerts al Castell, que queda ajornada per a l’any vinent, sinó d’una especial concebuda com un homenatge “a la ciutadania de Cerdanyola del Vallès i de la comarca” per agrair-li “el seu esforç durant els mesos de pic de la pandèmia”. Amb el títol ‘El concert d’estiu que et mereixes’, el programa rescatarà alguns dels hits més aplaudits de la història de l’Agrupació.

Aquesta edició atípica de Concerts al Castell tindrà un format adaptat a la nova normalitat imposada per la pandèmia i a la normativa sanitària de la desescalada. Així, un dels principals canvis serà que no es farà un dia sinó dos: divendres 17 i dissabte 18 de juliol, a les 22 hores. A més, el concert tindrà un format reduït, tant pel que fa a l’aforament (400 persones, aproximadament un terç de l’habitual, separades per la distància de seguretat) com de durada (uns 80 minuts), i per accedir-hi caldrà portar mascareta de forma obligatòria.

La Banda simfònica de l’entitat (també en una versió reduïda) interpretarà un programa molt variat, en un repàs dels èxits que han sonat en les darreres edicions dels Castells. Així, s’hi trobaran des de melodies swing, a clàssics del pop i el rock, i fins a música llatina, “melodies animades, amenes i aptes per a tots els públics que transmetin l’escalf de la música en un moment tan complicat com l’actual”, segons l’AMCV.

La Banda de la AMCV estarà acompanyada de la veu de dos solistes emergents, David Mauricio i Carolina Alabau. Gerard Pastor durà la batuta del seu segon Castell i s’acomiadarà així de la seva etapa com a director de la banda de l’AMCV per entomar nous reptes. A la vetllada s’hi sumarà l’actriu i humorista Elisenda Pineda com a mestra de cerimònies.

A diferència d’altres edicions, al concert no hi serà la Coral de l’AMCV, per mesures sanitàries i perquè han estat colpejats per la malaltia.

Durant la presentació de l’acte, que es va fer divendres al jardins del Castell, la presidenta de l’Agrupació, Laia Seró, va recordar que “la cultura cura l’ànima”, i per això el concert vol també insistir que la cultura és “un bé de primera necessitat en la crisi actual i ara més que mai cal agafar la responsabilitat de defensar-la”.

Les entrades es posaran a la venda el 3 de juliol i només es podran comprar per Internet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa