Tornaveu
Deltebre preparat per la 35a Trobada de Bandes

1.400 músics invitats, 480 intèrprets, 39 bandes assistents, 12 participants, 10 comarques representades. Aquests són els números de la XXXV Trobada de Bandes de Catalunya que se celebrarà a Deltebre el dissabte 1 d’octubre. La presència de bandes musicals a les comarques ebrenques es remunta als anys trenta del segle XIX i, afortunadament, no demostra símptomes de cansament. Deltebre, que a través de la Societat Musical Espiga d’Or té l’honor de constar com una de les vuit municipis que va fundar la Federació Catalana de Societats Musicals (1982), hi renovarà el seu compromís albergant una nova edició de la Trobada. Cal destacar l’ajut i la implicació de l’Ajuntament de Deltebre que ha fet possible dur a terme aquesta 35a Trobada.

Com a novetat, enguany es comptarà amb la presència d’una banda no principatina. L’Associació Musical Filharmònica Rossellana (Baix Maestrat), que el 2017 complirà cent anys de vida, hi serà convidada amb l’objectiu d’estrènyer llaços entre les bandes valencianes i les catalanes.

Els primers acords podran sentir-se a les 12:15h. Una dotzena de bandes animaran l’hora del vermut amb concerts a sis racons de Deltebre. Josep Parés, president de la FCSM, alerta: “Ens hem proposat conquerir tot el poble de música, que no hi hagi un sol espai en silenci”. Seguidament (13:00h), el recinte firal acollirà un dinar de germanor entre les persones que participin de la vetllada.

La festa continuarà amb el recorregut de set cercaviles (16:30h), que culminaran a la cèntrica plaça 20 de maig. Serà el moment perquè l’Ajuntament de Deltebre agraeixi la presència de les bandes amb la distinció d’uns corbatins. A continuació, una mostra de les bandes interpretarà Dies de festa. Els 1.400 músics participants, sota la direcció de Xavier Lerín, s’acomiadaran de la Trobada tocant Lo carrilet de la Cava. La cançó del deltebrenc Josep Bo s’ha convertit en un autèntic himne popular a les terres de l’Ebre per denunciar el poder destructor d’un progrés mal entès. Finalitzada l’actuació, els músics podran berenar per agafar forces i tornar al seu lloc de procedència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa