Tornaveu
Convocat el X Concurs de Composició per a Banda Josep M. Lleixà Subirats

Amb la convocatòria anuals del Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) està fomentant la creació d’obres originals a disposició de totes les bandes. Segons estableixen les bases de la desena edició, el termini per presentar les composicions acaba el 7 de novembre.  Hi poden participar músics que tingui la seva residència a l’Estat espanyol o l’Alguer.

Les peces presentades al concurs han de complir els següents requisits: ser originals, inèdites i no estrenades; una durada d’entre deu i quinze minuts; un coeficient de dificultat musical no superior a 4; i un arranjament pensat pel conjunt d’instruments que formen la banda. Les composicions poden constar d’un moviment únic o de diversos moviments. Si bé no és obligatori, es valorarà positivament que les obres siguin introduïdes per un breu resum o motivació. L’autor de la peça premiada serà recompensat amb 3.000 €, un diploma acreditatiu i l’edició de l’obra.

El guanyador del X Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà es compromet a lliurar la partitura definitiva de la peça presentada abans del 30 de desembre, així com una versió reduïda abans del 15 de febrer de 2024. Amb la participació en el certamen, es compromet a cedir els drets de l’obra a totes les bandes associats a la FCSM i la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) que ho sol·licitin.

El veredicte del jurat es farà públic abans del 2 de desembre. El lliurament del premi es realitzarà durant un concert organitzat per la FCSM, en una data i lloc pendents de determinar, durant el qual s’estrenarà l’obra guardonada.

Josep Maria Lleixà Subirats

Josep Maria Lleixà Subirats va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montisà) i membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Societats Musicals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa