Tornaveu
Convocat el 8è concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats
Un any més, la Federació Catalana de Societats Musicals, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet, convoca el concurs de composició per a banda simfònica ‘Josep Maria Lleixà Subirats’, un guardó que vol fomentar la participació, creació i pràctica de la música. Les obres presentades han de ser de nova creació, de forma i contingut lliure, i han de tenir una durada entre deu i quinze minuts.

Al concurs, que ret homenatge al qui va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià), hi poden participar els compositors de l’Estat espanyol i també els residents a l’Alguer. Tal com es recullen a les bases, les obres han de ser originals i inèdites, és a dir, no poden haver estat estrenades prèviament ni editades. Amb l’objectiu que l’obra guanyadora pugui ser interpretada pel nombre més gran de bandes federades, la dificultat de la partitura haurà de ser mitjana o mitjana-alta. Sense ser excloent, es valorarà que la composició parteixi d’un llenguatge d’expressió musical proper o habitual a la majoria de les bandes.

Tant la forma de l’obra com el seu contingut seran lliures, sense instrument solista ni amb instruments no habituals en les bandes. El jurat valorarà positivament que sigui annexat un resum o explicació general, així com enviat adjunt un cd demo de l’obra presentada. Les obres es poden presentar en mà o remetre per mail a la Federació fins al 29 d’octubre de 2021.

Premi i acte de lliurament

El jurat donarà a conèixer l’obra guanyadora abans del 17 de novembre de 2021. El lliurament del premi es realitzarà en el decurs d’un concert organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Ajuntament de Vandellòs i L’Hospitalet al Teatre – Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, al Centre Cultural Infant Pere, en una data encara per determinar.

L’obra guanyadora serà premiada amb 2.500 euros i serà remesa a totes les Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals, així com a les Bandes de la Confederació Espanyola, que així ho sol·licitin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa