Tornaveu
Broadway, protagonista al Castell de Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès

Porgy and Bess, de Gershwin, i la cançó americana dels anys 30 marcaran la catorzena edició del concert d’estiu de la Banda de Música i la Coral de l’Agrupació Musical, que se celebrarà divendres 3 de juliol.

Un recull de les millors àries de l’òpera Porgy and Bess de George Gershwin serà el plat fort de la 14a edició del Concert d’Estiu al Castell de Sant Marçal. En el marc d’una producció anomenada ‘Old Broadway al Castell’, la versió per a concert d’una de les composicions més conegudes del segle XX serà l’argument principal d’un espectacle que estarà centrat i ambientat en la tradició i l’estètica dels Estats Units de finals dels anys 20 i principis dels 30. D’altres compositors mítics de clàssics nord-americans com Cole Porter, Irving Berlin o Richard Rodgers, autors de peces cèlebres com Begin the Beguine, Cheek to Cheek o Blue Moon, completaran la vetllada que proposa l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) per al proper 3 de juliol, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola i de diverses entitats, empreses i establiments comercials de la ciutat. Les portes del Castell s’obriran a les 20:30h perquè el públic pugui gaudir del seu entorn.

A la primera part, amb la coral de l’AMCV a escena, sonarà una versió concert –amb arranjaments exclusius per a l’ocasió– de Porgy and Bess, la famosa òpera mestissa de George Gershwin, a mig camí entre la música clàssica i el teatre musical. L’obra, que evoca la història amorosa de la bella Bess i l’indigent Porgy en un suburbi mariner de Carolina del Sud, ha esdevingut amb el temps tot un símbol de la lluita per les llibertats de la comunitat afroamericana. Els cantants lírics Joan Sebastià Colomer –present fa tres anys al Castell de Sant Marçal en una versió adaptada per a concert de La Traviata– i Marga Cloquell interpretaran les àries més rellevants de l’obra, que es va estrenar privadament l’any 1935 al Carnegie Hall de Nova York per després ser representada a Broadway en 124 ocasions. Entre els fragments més coneguts de Porgy and Bess destaquen Summertine, I ain’t necessarily so, Clara Clara i Oh, I got plenty o’nuttin. Tots ells sonaran al Castell de Sant Marçal.

Old Broadway al Castell comptarà amb la base musical de la Banda de l’AMCV, dirigida per Gerard Pastor. La formació fa mesos que treballa un repertori motivador i amb unes característiques que coneix bé gràcies a les altres dues obres de Gershwin que ha tocat al Castell (Rhapsody in Blue l’any 2009 i Cuban Overture el 2011). Així mateix, domina la sonoritat jazzística que apareixerà a la segona part, on el cantant David Mauricio interpretarà Cheek to Cheek, Blue Moon i I’ve got you under my skin, tres cançons nord-americanes immortalitzades per Frank Sinatra i Ella Fitzgerald. També a la segona part apareixerà a l’escenari un conjunt de ballarins de l’Escola de Dansa Roger’s de Cerdanyola, que enguany celebra el seu 25è aniversari, per aportar dinamisme durant la interpretació de la mítica Begin the Beguine i d’Alexander’s Ragtime Band, considerada avui dia com l’embrió clau de la cançó popular nord-americana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa