Tornaveu
La Seu d’Urgell es converteix en un escenari gegant de la cultura del joc

Una ciutat governada pel joc. El joc entès com a cultura de l’oci saludable i socialitzador. Una ciutat on cada racó esdevé una oportunitat per a grans i petits per jugar, on tothom, sigui quina sigui la seva edat o preferències a l’hora de jugar, pugui trobar el seu espai, el seu moment i el seu joc. La Seu d’Urgell acull el VII Festival del Joc del Pirineu entre el 31 de març i el 2 d’abril, com una proposta que permet viure amb actitud lúdica un cap de setmana i gaudir d’un munt de propostes diferents i especials per compartir amb amics, amb família i amb un mateix. Sala Sant Domènec, l’Espai Ermengol, la Biblioteca de Sant Agustí, la Sala la Immaculada o el CETAP seran punts de trobada, però també alguns hotels i restaurants, on a més de descansar o fer un bon àpat també es podrà seguir jugant.

El Festival del Joc del Pirineu arriba a la VII edició

Activitats per a tots els gustos

El Festival converteix la Seu d’Urgell -seu des de la primera edició- en un escenari gegant ple de propostes per jugar: espais de joc al carrer, en diferents edificis públics i privats, que involucra els comerços de la població i els seus restaurants així com els espais museístics, amb la complicitat de l’Ajuntament, associacions comercials i empresarials, escoles i també veïns i veïnes. El Festival del Joc del Pirineu és ja un esdeveniment de referència en el món lúdic. I la carpeta d’activitats és polièdrica:

Experiències Lúdiques Singulars: en diverses localitzacions amb encant de la ciutat (museus, esglésies desacralitzades, bodegues medievals o antigues criptes) s’ofereixen experiències lúdiques immersives o amb encant, atrezzo, animadors professionals i en ocasions efectes especials. La totalitat d’aquestes activitats requereix inscripció prèvia a la pàgina web del festival.

Zones de joc: en diferents espais els visitants podran rebre en servei de préstecs els jocs que desitgin d’entre el miler de jocs disponibles per a poder-los jugar còmodament. El servei de ludoteca serà dinamitzat per les associacions Ayudar Jugando, Allau i Companyia de Jocs l’Anònima.

Espais d’exposició de jocs: diferents editorials dels jocs de taula participaran en el festival exposant els seus jocs i presentant les seves novetats. En diferents taules disposaran de personal que estarà ensenyant a tot el públic participant a jugar a aquells jocs que desitgin conèixer.

Joc dels Aparadors Enredats: una quarantena de comerços de la ciutat participaran en aquesta iniciativa amb el joc dels daus infiltrats i el joc endevina el joc. El joc dels daus infiltrats, pensat per a infants, consisteix a esbrinar la quantitat de daus amagats als aparadors de diversos comerços de la ciutat. El joc d’endevina el joc, pensat per a joves i adults, consisteix a passejar pels diferents aparadors que hi participaven i esbrinar el títol del joc que tenia el nom tapat per una banda amb el logotip del festival.

El Joc a Taula: durant els dies previs i durant el festival els restaurants de la ciutat varien la seva carta substituint els noms dels plats per noms relacionats amb noms de jocs de taula o convertint la carta en un joc en si mateixa. Aquesta ha estat una iniciativa seguida amb entusiasme per part dels restaurants i que ha rebut nombrosos elogis públics i privats per part del públic visitant al festival d’origen llunyà a la ciutat.

Podeu consultar el programa fent clic aquí.

Més notícies
Les bitlles de sis tindran una presència destacada en el festival
El festival ‘Reus Juga’ convida a descobrir els jocs tradicionals catalans
Notícia: El festival ‘Reus Juga’ convida a descobrir els jocs tradicionals catalans
Comparteix
La cita, del 17 al 19 de setembre, hi inclourà la Trobada de bitlles de sis
El festival de joc Ludivers se celebrarà al Parc de la Devesa de Girona
Girona torna a convertir-se en la capital del joc amb Ludivers
Notícia: Girona torna a convertir-se en la capital del joc amb Ludivers
Comparteix
Els dies 19, 20, 21 i 22 de maig els Jardins de la Devesa acullen el festival

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa