Tornaveu
La Seu d’Urgell es converteix en un escenari gegant de la cultura del joc

Una ciutat governada pel joc. El joc entès com a cultura de l’oci saludable i socialitzador. Una ciutat on cada racó esdevé una oportunitat per a grans i petits per jugar, on tothom, sigui quina sigui la seva edat o preferències a l’hora de jugar, pugui trobar el seu espai, el seu moment i el seu joc. La Seu d’Urgell acull el VII Festival del Joc del Pirineu entre el 31 de març i el 2 d’abril, com una proposta que permet viure amb actitud lúdica un cap de setmana i gaudir d’un munt de propostes diferents i especials per compartir amb amics, amb família i amb un mateix. Sala Sant Domènec, l’Espai Ermengol, la Biblioteca de Sant Agustí, la Sala la Immaculada o el CETAP seran punts de trobada, però també alguns hotels i restaurants, on a més de descansar o fer un bon àpat també es podrà seguir jugant.

El Festival del Joc del Pirineu arriba a la VII edició

Activitats per a tots els gustos

El Festival converteix la Seu d’Urgell -seu des de la primera edició- en un escenari gegant ple de propostes per jugar: espais de joc al carrer, en diferents edificis públics i privats, que involucra els comerços de la població i els seus restaurants així com els espais museístics, amb la complicitat de l’Ajuntament, associacions comercials i empresarials, escoles i també veïns i veïnes. El Festival del Joc del Pirineu és ja un esdeveniment de referència en el món lúdic. I la carpeta d’activitats és polièdrica:

Experiències Lúdiques Singulars: en diverses localitzacions amb encant de la ciutat (museus, esglésies desacralitzades, bodegues medievals o antigues criptes) s’ofereixen experiències lúdiques immersives o amb encant, atrezzo, animadors professionals i en ocasions efectes especials. La totalitat d’aquestes activitats requereix inscripció prèvia a la pàgina web del festival.

Zones de joc: en diferents espais els visitants podran rebre en servei de préstecs els jocs que desitgin d’entre el miler de jocs disponibles per a poder-los jugar còmodament. El servei de ludoteca serà dinamitzat per les associacions Ayudar Jugando, Allau i Companyia de Jocs l’Anònima.

Espais d’exposició de jocs: diferents editorials dels jocs de taula participaran en el festival exposant els seus jocs i presentant les seves novetats. En diferents taules disposaran de personal que estarà ensenyant a tot el públic participant a jugar a aquells jocs que desitgin conèixer.

Joc dels Aparadors Enredats: una quarantena de comerços de la ciutat participaran en aquesta iniciativa amb el joc dels daus infiltrats i el joc endevina el joc. El joc dels daus infiltrats, pensat per a infants, consisteix a esbrinar la quantitat de daus amagats als aparadors de diversos comerços de la ciutat. El joc d’endevina el joc, pensat per a joves i adults, consisteix a passejar pels diferents aparadors que hi participaven i esbrinar el títol del joc que tenia el nom tapat per una banda amb el logotip del festival.

El Joc a Taula: durant els dies previs i durant el festival els restaurants de la ciutat varien la seva carta substituint els noms dels plats per noms relacionats amb noms de jocs de taula o convertint la carta en un joc en si mateixa. Aquesta ha estat una iniciativa seguida amb entusiasme per part dels restaurants i que ha rebut nombrosos elogis públics i privats per part del públic visitant al festival d’origen llunyà a la ciutat.

Podeu consultar el programa fent clic aquí.

Més notícies
Les bitlles de sis tindran una presència destacada en el festival

El festival ‘Reus Juga’ convida a descobrir els jocs tradicionals catalans

Notícia: El festival ‘Reus Juga’ convida a descobrir els jocs tradicionals catalans
Comparteix
La cita, del 17 al 19 de setembre, hi inclourà la Trobada de bitlles de sis
Notícia: El festival ‘Reus Juga’ convida a descobrir els jocs tradicionals catalans - Mobile
El festival de joc Ludivers se celebrarà al Parc de la Devesa de Girona

Girona torna a convertir-se en la capital del joc amb Ludivers

Notícia: Girona torna a convertir-se en la capital del joc amb Ludivers
Comparteix
Els dies 19, 20, 21 i 22 de maig els Jardins de la Devesa acullen el festival
Notícia: Girona torna a convertir-se en la capital del joc amb Ludivers - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa