Tornaveu
Una trentena d’aplecs i ballades per tot Catalunya celebraran aquest diumenge el Dia Universal de la Sardana

Una trentena d’aplecs, ballades de sardanes i concursos de sardana esportiva, se celebraran aquest diumenge 16 de juny a les places i carrers de municipis de tot Catalunya amb motiu del Dia Universal de la Sardana. També Madrid tindrà una ballada de sardanes. A més, com d’altres anys, des de la Confederació Sardanista de Catalunya s’ha informat els Casals Catalans i entitats de l’exterior de la sardana unitària i se’ls animat a celebrar el Dia.

Enguany, la sardana escollida perquè totes les colles la ballin a la mateixa hora, les 12 del migdia, serà ‘Blanes Festiu’. Es tracta d’una peça emblemàtica del mestre Josep Maria Albertí, escollida per la seva popularitat i també en homenatge al músic en el centenari del seu naixement.

Cada any, a més a més, s’ofereix un missatge per part d’una personalitat o cara coneguda. En aquest edició la persona convidada serà Pere Becque, d’Omnium Cultural Catalunya Nord, en el marc de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, que ressaltarà la sardana com un acte de ciutadania i de democràcia.

Consulta totes les ballades programades per aquesta jornada en l’agenda del portal sardanista.

El Dia Universal de la Sardana vol difondre la nostra dansa i el so de la cobla arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada. El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012. Se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa