Tornaveu
Una sardana gegant encerclarà la catedral de Tarragona el proper 23 de juny

‘Envoltem la Catedral’

Fer visible la sardana d’una manera diferent, fora del seu lloc habitual, la Rambla, i convidar a tothom a participar-hi. És l’objectiu de la iniciativa que proposa Tarragona Dansa per aquest diumenge. Es tracta de realitzar l’anella de sardanes per cobrir els 600 metres al voltant de la catedral. Des de l’organització s’estima que es necessiten al menys 450 persones amb els braços estirats, però esperen molts més balladors, perquè tothom, sardanistes o no, està convidat a participar-hi, i ho poden fer inscrivint-se en alguns dels cinc trams.

L’acte començarà a partir de les 18 hores, quan s’interpretaran tres sardanes al Pla de la Catedral, i a les 18.30 h es convidarà als participants a anar cap al seu tram per formar la rotllana al voltant del monument, on la cobla interpretarà una sardana especial. Un cop finalitzada aquesta gran rotllana, els balladors tornarà davant la catedral on es faran rotllanes concèntriques. Les persones que vulguin participar s’hi poden inscriure al web de l’Agrupació.

Un any de celebracions

La sardana del diumenge es l’acte més destacat que l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha programat per celebrar els seus 40 anys d’història, però al llarg de l’any ja han organitzat altres activitats pel seu aniversari, com un espectacle de les millors bandes sonores, dansa i teatre al gener o la participació en l’Aplec Internacional a Copenhaguen al mes d’abril.

El calendari de celebracions continuarà després de l’estiu. Al setembre, es farà un concurs històric amb tots els balladors que han passat en aquests anys per l’agrupació i un recull fotogràfic 40 anys en 40 imatges, i al novembre es presentarà l’espectacle Sardansa al Teatre Metropol, on cobles, colles, esparts, un estudi de dansa contemporània i una coral convidaran a descobrir i gaudir de totes de les formes possibles de la sardana. Com a cloenda, el gener de 2020 es presentarà el CD enregistrat per la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, amb sardanes dels compositors de l’agrupació Alfred i Anna Abad.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa