Tornaveu
Un inici de festa prometedor a Calella

El cap de setmana del 14 de març al 15 de març Calella acollirà un grapat d’actes de proclamació de la seva Capitalitat de la Sardana per al 2015.

Amb l’objectiu de ser un referent que aglutini al llarg d’un any actes destacats sobre la sardana de forma transversal, Calella serà la tercera ciutat en esdevenir Capital de la Sardana. Prenent el relleu de Barcelona, la ciutat del maresme el dissabte 14 de març es proclamarà com a Capital de la Sardana al Far de Calella, a les 11h del matí. L’oncòleg i investigador Carles Cordón llegirà el pregó, al qual seguirà l’estrena de la sardana Calella, capital de la Sardana 2015, composició original de Jordi Feliu, seguida de la interpretació d’Els Segadors.

L’acció es traslladarà a la plaça de l’Ajuntament amb la presentació de la cobla Capital de la Sardana que a les 13h interpretarà la sardana de Feliu, que serà ballada juntament amb altres estrenes de sardanes originals dedicades a Calella i escrites per Francesc Cassú, Jordi Molina, Enric Ortí i Marc Timón. A les 18.30h de la tarda s’estrenarà l’exposició Calella, a la Sardana, a la sala d’exposicions municipal, a l’Ajuntament Vell. Posteriorment, a les 20h es farà una projecció d’un muntatge audiovisual a la façana de l’ajuntament, és a dir, un mapping (a l’espera de trobar un mot més ajustat al català), fet amb la col·laboració de Foto-Film Calella i de Jordi Paulí, tenora solista. Fins aquí tots els actes del dissabte són gratuïts.

El final de festa per al dissabte serà a les 22h a la Fàbrica Llobet-Guri amb l’estrena de l’espectacle Paraules d’amor amb la Big band & Cobla Capital de la Sardana i les veus de Laura Simó, Xavi Casellas i Gemma Abrié, el preu de l’entrada a taquilla serà de 10 €, 8 € si és anticipada.

El diumenge començarà amb una animació gratuïta per als més petits, a les 11h a la plaça de Conrad, a càrrec de Jaume Barri i els músics de la cobla Xica. Tot seguit, a les 12.15h a la fàbrica Llobet-Guri s’estrenarà l’espectacle audiovisual Calella, capital de la Sardana: una retrospectiva amb mirada al futur amb la cobla Capital de la Sardana, dirigida per Francesc Cassú. El preu serà també de 10 €, dos menys si es compra per endavant.

Aquest és només el primer cap de setmana de Calella com a Capital de la Sardana, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb l’Agrupació Sardanista de Calella i la Confederació Sardanista de Catalunya. Al llarg d’un any la ciutat del maresme serà l’escenari d’actes tant per sardanistes com per al gran públic, ja que una dels grans reptes és aconseguir que amb la Capitalitat es difongui l’art de la sardana arreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa