Tornaveu
Tot a punt per al Campionat de Sardana Esportiva 2018

L’esforç que fan les colles sardanistes per assolir un bon nivell en els concursos, així com la preparació i concentració que requereixen, és equiparable a la de qualsevol esportista. I és en aquest sentit que la sardana, a més de ser una expressió arrelada de la nostra cultura popular, és també una pràctica esportiva.

Els amants de la sardana esportiva enguany estan d’enhorabona. Organitzat per la Unió de Colles Sardanistes, s’ha convocat un concurs experimental per a colles de les categories Gran o Absoluta i Veterana, que se celebrarà durant una única jornada. La cita serà el 28 de juliol a Montblanc en el marc de la Capitalitat de la Sardana 2018.. El concurs, que es planteja amb vuit rotllanes per categoria, tindrà format d’eliminatòries colla contra colla, amb una repesca inclosa. D’aquesta manera, totes les formacions ballaran com a mínim 2 sardanes i com a màxim 5. La Unió de Colles Sardanistes proporcionarà més informació del certamen, que s’ha batejat amb el nom de Copa Catalunya.

Al marge d’aquesta novetat important, que coincideix amb la celebració dels 60 anys de vida de la Unió de Colles Sardanistes, els sardanistes ja tenen el calendari del Campionat de Catalunya 2018, que arriba carregat de cites. El tret de sortida es donarà el 13 de maig a Lleida i seguirà el 9 de juny a Palamós, mentre que la repesca es disputarà a Rubí (30 de juny) i a Ceret el 21 de juliol. Serà la primera vegada que el municipi del Vallespir acolli una prova del Campionat de Catalunya.

Per altra banda, les quatre grans competicions de la final A seran a Barcelona, davant de la catedral (23 de setembre), a Terrassa (21 d’octubre), a Girona (1 de novembre) i a Balaguer (11 de novembre). Per a les colles que entrin a la final B, les competicions seran a Lloret de Mar (9 de setembre), Barcelona (23 de setembre), Cornellà de Llobregat (7 d’octubre) i Bellvís (28 d’octubre).

Però no només els adults competiran per ser la millor colla sardanista del 2018. Els alevins tenen el seu propi calendari, amb dues cites clau, a Banyoles (21 d’octubre) i a Valls, que acollirà la final el 4 de novembre. En categoria infantil, tenen a la seva agenda cinc concursos, i en el cas dels juvenils, l’estructura de competició és similar a la de la categoria absoluta, i la final serà a El Vendrell (10 d’octubre) i a Valls (4 de novembre). Finalment, també s’ha fixat data per al concurs-Final de Punts Lliures serà a Montblanc, el diumenge, 25 de novembre. Serà un concurs que se celebrarà també en el marc de Montblanc, Capital de la Sardana 2018, com és habitual darrerament a les poblacions que ostenten aquest títol.

Trobareu més informació, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa