Tornaveu
Sardanistes de tot Catalunya ballaran encerclant l’Arc de Berà

Fins ara, la UNESCO ha declarat dues manifestacions de la cultura popular catalana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, la Patum de Berga l’any 2005, i els castells, l’any 2010. I en l’àmbit dels Països Catalans, se sumen a la llista el Misteri d’Elx (2001), el Tribunal de les Aigües de València (2009), el Cant de la Sibil·la (2010) i les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí (2011).

Sigui com sigui, diumenge 14 de maig a partir de les 12 h estan convidats els sardanistes de tot el país a encerclar el monument de l’Arc de Berà per ballar dues sardanes, els títols de les quals encara s’ha de decidir. Això sí, la música anirà a càrrec de la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès i també hi participaran els membres de la Colla Dansaires del Penedès.

“Volem reivindicar la sardana perquè sigui reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, i per això ballarem entorn d’un monument que ja és patrimoni de la humanitat”, assegura Teresa Ferré, regidora de Cultura i presidenta del Grup Sardanista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa