Tornaveu
Reclamen la restauració del monument a la sardana de Barcelona

Però el monument ha patit diversos actes vandàlics en els darrers anys. Un d’ells va ser l’octubre de 2014, coincidint amb l’any en què Barcelona era la Capital de la Sardana. Aleshores es van amputar els braços d’alguns dansaires, i l’Ajuntament els va reparar i va reforçar l’escultura. Però l’octubre del 2020 el monument va patir un nou acte vandàlic i també es van amputar alguns braços.

Ara com ara, però, el monument segueix sense ser restaurat cinc mesos després d’haver patit els desperfectes. És per això que l’associació d’actors ‘TeatRe amb R de República’, que l’integren diversos actors coneguts com Enric Majó, Joan Lluís Bozzo, Carme Sansa, Pepa Arenós, Jaume Mallafré, Maria Jesús Lleonart i d’altres, han decidit fer concentracions periòdiques per reclamar al consistori la seva restauració. De fet, l’organització veu motivacions polítiques en els atacs: “El fet que les dues agressions hagin sigut al voltant del Dia de la Hispanitat fa pensar en motius polítics”, expliquen.

Sigui com sigui, ja hi ha hagut tres concentracions davant del monument, i la intenció és fer-ne una cada dissabte primer de mes a les 12, amb parlaments, lectures de poemes i textos i ballades, però respectant totes les mesures anti Covid-19. “L’objectiu és reivindicar la sardana i la necessitat de restaurar el conjunt escultòric per part del servei de patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona”, assenyalen des de l’organització.

I quina resposta dóna l’Ajuntament? La vicepresidenta de la Confederació Sardanista, Núria Escudé, explica a Tornaveu que el districte de Sants-Montjuïc li ha donat una resposta: “A mi se’m va encarregar fer el contacte amb l’Ajuntament, i m’han confirmat que hi ha la intenció de restaurar el monument, però que a hores d’ara es troben que l’empresa concessionària dels serveis de manteniment finalitza contracte, i s’està a l’espera d’un nou concurs perquè una empresa presti el servei. Per tant, tan aviat com hi hagi nova concessió, es posarà en marxa la restauració del monument”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa