Tornaveu
Prop de 1.000 nens a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona per a la cloenda d”El País a l’Escola’

Divendres, 4 de maig, prop de 1.000 nens de la campanya d’ensenyament sardanista El País a l’Escola participaran a la cloenda del curset que se celebrarà al Pla de la Catedral de Barcelona, a partir de les 10:45 h. amb l’actor Josep Palau com a presentador.

El conegut actor Josep Palau tornarà a presentar la Cloenda, per 4t any consecutiu. Josep Palau és actor i comunicador, conegut per la seva etapa com a presentador del programa Tags del CanalSuper3. També ha participat als musicals Molt soroll per a no res al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) o a El Petit Príncep, sota la direcció d’Àngel Llàcer.

Enguany, tornarà a haver-hi sardana de punts lliures i es donaran els premis del concurs de dibuix. Aquest concurs de dibuix ha consistit en què cada alumne ha presentat abans al seu monitor un dibuix del que és per a ell El País a l’Escola. D’entre totes les propostes un jurat de 3 membres de la Junta de la Confederació Sardanista de Catalunya ha seleccionat el d’un dels alumnes, que guanyarà aquest concurs. El seu disseny serà la portada del Dossier que s’envia a totes les escoles de la campanya 2019.

La sardana de punts lliures serà Un drac ben panxo de Maria Mercè Navarro, i en el marc del centenari del naixement de Ricard Viladesau, s’interpretarà també una sardana seva. La part musical anirà a càrrec de la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que també farà una breu sessió explicativa dels instruments de la cobla.

A l’esdeveniment hi participaran 21 escoles de Barcelona i les comarques barcelonines. La campanya ha durat 12 setmanes, des que va començar la darrer de gener. A El País a l’Escola s’hi ensenya a ballar sardanes, però també el ball de bastons.

La Cloenda compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Carulla, Solán de Cabras, Llet Nostra, Haribo, Bon Preu Esclat, Cavall Fort i la Fundació Josep Irla.

El País a l’Escola té com a objectiu estimular el coneixement de la nostra cultura i tradicions als alumnes de les escoles. Per això, els monitors de la Confederació Sardanista de Catalunya ensenyen la sardana, la cobla i el ball de bastons als alumnes de primària dels centres inscrits durant una hora a la setmana. Les 12 sessions que l’integren s’adapten a l’horari i el curs amb el qual vol participar cada escola. Els continguts es divideixen en 4 grans apartats: història, dansa, vocabulari i curiositat musical.

Aquesta campanya arriba a la 42a edició i és un dels projectes més antics de Catalunya pel que fa a l’ensenyament i difusió de la sardana i la cultura popular i tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa