Tornaveu
Perpinyà tancarà el 8 de març un any com a epicentre de la sardana

Exposicions sobre la sardana i la ceràmica, sobre vestits catalans, el lliurament dels Premis Capital de la Sardana i la Presentació de la guia sardanista, la celebració e la 3a Diada Adifolk amb una trentena de grups, o una jornada intergeneracional amb alumnes i professors de cobla i sardanistes veterans. Són algunes de les activitats destacades que han fet de Perpinyà la Capital de la Sardana 2019, un projecte de la Confederació Sardanista de Catalunya que busca reivindicar la dansa tradicional, reflectir el seu dinamisme i vitalitat i apropar-la a nous públics i noves generacions.

Ara Perpinyà encara la recta final d’aquesta capital amb diversos esdeveniments. Dijous 20 de febrer es va celebrar una ballada i un concert amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el ballarí Cesc Gelabert, al Teatre de l’Arxipèlag. I dissabte vinent està prevista (les 15:30 h) una ballada en el marc de la visita dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la ciutat rossellonesa. La proposta busca fer visibles els artistes i les entitats nord-catalanes, i per això hi participaran grups de música, gegants, grallers, castells i una mostra d’entitats del Rosselló.

L’acte final arribarà diumenge 8 de març. L’Església dels Dominicals acollirà a partir de les 10 h la Festa Anual de les colles de sardana esportiva, que lliurarà els premis a les colles campiones en les diverses categories d’aquesta modalitat. També es lliuraran els títols de campions als participants del Campionat Individual de Sardanes Revesses, així com els reconeixements de l’entitat a persones per la seva trajectòria i dedicació. L’acte comptarà amb la participació de la cobla Contemporània, que oferirà un tast del seu nou projecte musical a partir de sardanes habituals del seu repertori. En el mateix escenari, a partir de les 17 hores la cerimònia de clausura, amb la cobla Mil·lenària i les diferents cobles i grups.

Sant Feliu de Guíxols prendrà el relleu a Perpinyà com a Capital de la Sardana 2020. En els seu projecte, destacaran noms com els dels compositors Juli Garreta, Lluís Lloansí i Josep Maria Vilà i Gandol, o el president de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Josep Irla, i també es treballarà per portar la sardana a les escoles de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa