Tornaveu
Organyà tancà la darrera edició de la Ciutat Pubilla de la Sardana

Durant l’acte de cloenda també es donà a conèixer els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana:

· Medalla al Mèrit Sardanista: Pilar Rahola, per la seva tasca de reivindicació i al·lusió pública de la sardana.

· Medalla al Mèrit Musical: Marcel Sabaté, de Tortellà, per la seva implicació en la difusió de la sardana i la música de cobla, com a instrumentista de flabiol i tamborí, com a director de cobla i orquestra, com a compositor i arranjador i com a docent.

· Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana: Josep Giménez i Pinyol, de Reus, per la tasca realitzada durant més de 50 anys en defensa de la dansa tradicional catalana.

La segona modalitat de premis està dividida en 6 categories:

· A la Dedicació, per Alfred Abad i Gascó, de Tarragona, per la seva especial vinculació i dedicació des de fa més de 30 anys amb l’Agrupació Sardanista de Tarragona Dansa, en el camp del sardanisme de competició.

· La distinció a la Continuïtat s’ha atorgat a 8 entitats diferents pel seu llarg recorregut en l’organització d’esdeveniments. En concret, s’atorga aquesta distinció als concursos de colles sardanistes de Balaguer, Cervera, Reus i Ripoll, pels seus 50 anys; als Aplecs de sardanes de La Bisbal d’Empordà, d’Olot i Sabadell, per la seva 50a edició i, finalment, a l’Agrupació Sardanista Santa Anna de Mataró, també pels seus 50 anys.

· La tercera categoria, dedicada als Mitjans Audiovisuals, ha estat concedida a Zeba Produccions i Amunt Produccions per l’edició i difusió del documental La sardana, dansa nacional de Catalunya?. També es concedeix a 8TV per la promoció que fa de la sardana i la música de cobla amb l’espai 8 de 8.

· El guardó referent a la categoria dedicada a la Promoció i Difusió recau al Club Súper 3, per la promoció de la sardana a les darreres edicions de la Festa dels Súpers; també s’atorga a la ONCE, per l’edició del disc Onze sardanes per a l’ONCE i el seu concert de presentació, i pels tallers i cursos de sardanes que imparteix per a invidents.

· La categoria de les Iniciatives Renovadores premia enguany a l’Auditori de Barcelona, per la programació de la primera Temporada de Música per a Cobla.

· Finalment, la modalitat d‘Estudis i Foment de l’estudi és pel recull educatiu Picacurts, que presenta diversos jocs i recursos relacionats amb la sardana.

L’esdeveniment també comptà amb la presència de l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol; el diputat de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president de l’Obra del Ballet Popular, Bartomeu Duran; el president de la Federació Sardanista de les Comarques Lleidetanes, Josep Maria Roset i la presidenta de l’Agrupació Sardanista d’Organyà, Elena Belmonte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa