Tornaveu
Obertes les inscripcions dels Premis Capital de la Sardana 2020 fins al 23 de febrer

Els Premis Capital de la Sardana reconeixen a aquelles persones i entitats que han destacat per la seva tasca de conreu, difusió i enaltiment de la sardana i la dansa tradicional. La data límit de recepció de candidatures és el 23 de febrer, i les propostes es poden enviar o bé al correu electrònic [email protected], o bé a la seu de la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15, Barcelona).

Tal com especifica la Confederació Sardanista, a les propostes hi haurà de constar el currículum sardanista de la persona (especificant el nom i els dos cognoms) o entitat. La Comissió Capital de la Sardana serà l’encarregada d’estudiar i comprovar les dades de totes les candidatures. Les bases dels Premis Capital de la Sardana 2020 es poden consultar amb més detall al portal web de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els guanyadors es faran públics el dissabte 21 de març durant l’esdeveniment institucional de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020, que prendrà el relleu de Perpinyà (Capital de la Sardana 2019).

Les dues modalitats de guardons que existeixen són les següents: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit consten de tres categories diferenciades: Medalla al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i Mèrit a la Dansa Catalana. Aquestes distincions premien a persones o entitats que hagin destacat per la seva trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional i popular catalana, respectivament.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, estan conformats per cinc categories. El Premi a la Dedicació va dirigit a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. El Premi a la Continuïtat és per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d’Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. La tercera categoria és als Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. També hi ha el Premi a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s’han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I finalment, la categoria a Estudis Sardanistes premia aquelles persones o entitats que s’han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Encara que els guanyadors es facin públics el dia 21 de març, el lliurament oficial dels guardons serà el 12 de desembre en un altre acte que també tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols. En aquest esdeveniment també es presentarà la Guia Sardanista 2021, que recull tots aquells esdeveniments imperdibles del món sardanista. A més, es podrà gaudir d’un concert de música per a cobla, es presentarà de forma oficial la ciutat de Balaguer com a Capital de la Sardana 2021 i es donarà pas al nomenament de la Capital de la Sardana 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa