Tornaveu
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva

Dissabte 28 de juliol (21:00h), la Plaça de Sant Francesc de Montblanc acollirà la primera edició de la Copa Catalunya de sardana esportiva. La nova competició, creada en els marcs del seixantè aniversari de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) i Montblanc Capital de la Sardana 2018, acollirà equips de les categories Gran o Absoluta i Veterans.

La UCS ha decidit seleccionar les colles seguint els criteris de competitivitat i representativitat territorial. Així, han tingut la preferència la selecció de les tres primeres classificades del Campionat de Catalunya i les guanyadores dels cinc campionats territorials: Terra Ferma (Lleida), comarques gironines, comarques tarragonines, comarques barcelonines, i Barcelona Ciutat. Imitant el format play-off de les competicions esportives, els equips s’enfrontaran en duels directes. O guanyen o quedaran directament eliminats.

I com es dirimirà quina colla supera cada ronda? Tres membres del jurat seran els encarregats de decidir quina colla ha puntejat millor les sardanes, que a excepció de la ronda final, constaran de cinc tirades. Segons contemplen les bases, “tant la 2a com la darrera tirada de llargs hauran de ser acabades, a l’esquerra o la dreta, segons el sistema de repartiment habitual de cada colla”.

Les eliminatòries es decidiran mitjançant un sorteig previ. També serà la sort l’encarregada d’escollir quina sardana hauran de puntejar les colles en cada ronda. La setzena de peces que poden ser interpretades per la cobla Ciutat de Cornellà són: Com si el cel hagués florit, Marcel Artiaga; Montserrat Avellaneda, de Josep Auferil; Gentil Adriana, de Manuel Balasch; Angelina, de Vicenç Bou; Tres de febrer, de Josep Carbó; Mar i palmeres, de David Estañol; La flama de la sardana, de Tomàs Gil i Membrado; Portal de la Mediterrània, de Joan Làzaro; Empremta d’or a Calella, d’Enric Ortí; Fausta, de Manel Saderra; Poncellina, de Josep Saderra; L’Armentera de cor obert, de Conrad Saló; A Garcia, 10 i més, de Carles Santiago; Recordant Vic, de Joaquim Serra; Camperola, d’Eduard Toldrà i L’Antoni i la Montserrat, de Ricard Viladesau. Amb aquesta tria, l’organització ha decidit proposar un repertori extens i variat que posi a prova el talent de les colles enfront diferents tipus de composicions.

Definides les Fases Finals del Campionat de Catalunya Absoluta i Veterana

Les colles classificades en la categoria Absoluta del Campionat de Catalunya són Mans Amigues (Cassà de la Selva), Riallera (Vic), Xàldiga (Barcelona), Mare Nostrum (Barcelona) i Violetes del Bosc (Barcelona). Totes elles es jugaran el títol en les sardanistes de Barcelona (23 de setembre), Terrassa (21 d’octubre), Girona (1 de novembre) i Balaguer (11 de novembre). La colla que obtingui una major puntuació en les dotze sardanes que es ballaran en aquestes quatre diades esdevindrà la guanyadora.

En la categoria Veterana, les colles finalistes han estat Bella Roure (Barcelona), Ressó (Sabadell) i Toc de Dansa (Tarragona). Les sis sardanes que decidiran la mereixedora del Campionat de Catalunya s’executaran en les cites de Tarragona (16 de setembre), Manlleu (7 d’octubre) i Balaguer (11 de novembre), coincidint en aquest darrer cas amb la celebració de l’última jornada del Campionat de Catalunya de la categoria Absoluta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa