Tornaveu
Montblanc passa el relleu a Perpinyà com a capital de la sardana

L’església de Santa Maria de Montblanc acollirà a les 19h l’espectacle Introit, un muntatge teatral de la Factoria Bram concebut especialment per a l’ocasió i amb la participació del cantautor Roger Mas i dos músics. L’accés serà gratuït fins a omplir l’aforament, previst per a unes 600 persones, a qui se’ls demanarà que tindran una participació en la mateixa. A l’acte de cloenda hi participaran diversos representants polítics de Montblanc i Tarragona, així com diverses autoritats del món de la sardana, entre ells el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés o el president de l’Agrupació Sardanista de Montblanc, Ramon Recasens.

Amb aquesta iniciativa es posarà fi a Montblanc com a Capital de la Sardana 2018, un projecte de la Confederació Sardanista de Catalunya que busca reivindicar la sardana i reflectir el seu dinamisme i vitalitat. Durant l’any s’han fet prop de 3.300 activitats arreu de la geografia catalana, una de les activitats més destacades va ser una sardana quilomètrica que va envoltar tota la muralla medieval de la localitat de la Conca de Barberà.

Perpinyà inaugura la capitalitat amb ballada de sardanes i una exposició

La capitalitat de la sardana es traslladarà de la Conca de Barberà a Perpinyà, que dissabte 16 de març donarà oficialment el tret de sortida amb diverses activitats. El programa arrencarà a les 10h del matí amb un acte protocol·lari a la Sala de les Llibertats, durant el qual es donaran a conèixer els noms dels guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2019, uns premis que reconeixen persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de dansa tradicional. Hi assistiran el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol; l’adjunta del batlle i delegada de la manifestació Perpinyà Capital de la Sardana 2019, Danièle Pagès, a més de Joaquim Rucabado i Víctor Sallés, entre d’altres representants polítics i del món de la sardana.

A continuació, s’hi inaugurarà l’exposició Sardana: entreu a la dansa al Museu Casa Pairal, al Castellet (Plaça de Verdum) (11.30 h), i després es farà la descoberta de la placa acreditativa de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, a la Casa de la Vila (Plaça de la Llotja) i una ballada de sardanes, amb la cobla Mil·lenària.

El programa festiu continuarà per la tarda, amb un concert de cobla amb la Mil·lenària, acompanyada de la cantant Leslie Malet, a l’Església de Nostra Senyora La Real.

Perpinyà és la 7a Capital de la Sardana. La seva candidatura durarà fins el 15 de març de 2020, quan Sant Feliu de Guíxols la substituirà. L’organització de Perpinyà com a Capital de la Sardana és possible gràcies a l’Ajuntament de Perpinyà, Perpignan Méditerranée Métropol, la Generalitat de Catalunya, France Bleu Russillon, la Federació Sardanista del Rosselló i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa