Tornaveu
Mollerussa lliura els Premis Capital de la Sardana 2016

Quina ciutat recollirà el relleu d’Arenys de Munt 2013, Barcelona 2014, Calella 2015, Mollerussa 2016 i Figueres 2017? En altres paraules: quina serà la capital de la Sardana 2018? Per conèixer la resposta haurem d’esperar-nos al 25 de novembre, data del lliurement de Premis de la Capital de la Sardana 2016 (Teatre de l’Amistat de Mollerussa, 19:00h) i presentació del programa que tindrà lloc a la capital de l’Alt Empordà entre març del 2017 i març del 2018. La cita comptarà amb l’actuació musical de Jordi Molina, que presentarà el seu darrer espectacle Matèria del temps.

Amb la creació del programa Capital de la Sardana, la Confederació Sardanista de Catalunya buscava un triple objectiu: ampliar el coneixement i prestigi de la sardana, consolidar la seva implementació en els territoris de parla catalana i incentivar la projecció de les candidatures guanyadores. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, confessa que “ser Capital de la sardana és un acte especial, perquè articula un projecte de ciutat”.

Nit de la Sardana de les Comarques de Lleida

Un reconeixement molt útil no només per bastir col·laboracions beneficioses per la ciutat, sinó també per recordar el patrimoni col·lectiu que uneix tots els seus habitants. Així ho demostra la Nit de la Sardana de les Comarques de Lleida que, com a prèvia al Lliurement de Premis, se celebrarà el 19 de novembre. La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i l’Agrupació Sardanista de Mollerussa han preparat un programa que inclou un espectacle, refrigeri, sopar, ball de sardanes i la presentació de “L’Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa” (19:00h, Teatre de l’Amistat). Sota aquest títol, la Sala d’exposicions del Museu dels Vestits de Paper de l’Amistat acollirà una retrospectiva fotogràfica de les sardanes a Mollerussa i la recreació en paper de diferents vestits catalans i de colles sardanistes.

Podeu consultar el programa complet de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa