Tornaveu
Micromecenatge per convertir la sardana en Patrimoni de la Humanitat

Bona part del públic assistent a la inauguració de la ‘Casa de la Sardana’ no esperava una notícia d’aquest calibre. El col·lectiu sardanista, va anunciar Joaquim Rucabado, iniciava els tràmits perquè la sardana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, que va haver d’interrompre el seu discurs pels sonors aplaudiments dels sardanistes, demanava llavors la col·laboració de totes les persones que estimen la sardana.

La campanya de micromecenatge ‘Fem que la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO’ vol apel·lar a totes aquestes sensibilitats. La Confederació Sardanista de Catalunya (CSC) destinarà els 6.000€ obtinguts en cinc àmbits: l’elaboració de l’expedient per part dels tècnics i personal especialista, la campanya de difusió, les despeses de gestió nacionals i internacionals, les despeses de gestió de la campanya i la producció de recompenses de la mateixa campanya de micromecenatge. Entre aquestes, hi figuren mostres de bijuteria amb motius sardanistes, entrades per la final de ‘La Sardana de l’Any’ a Alcanar, i fins i tot la composició d’una sardana dedicada i personalitzada.

La campanya de micromecenatge s’inclou en un programa de difusió més extens que desitja posar la ciutadania com a eix de referència. Convertir la sardana en Patrimoni Cultural Immaterial, destaquen des de la confederació sardanista, és una tasca col·lectiva que exigeix la col·laboració de la societat civil, les entitats sardanistes i la col·laboració institucional. Des de la CSC, es concep com una oportunitat per cohesionar i seguir reforçant la vitalitat del món sardanista, que actualment celebra més de 3.000 activitats anuals.

La candidatura sardanista compta amb la participació de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, l’Institut del Patrimoni Cultural i Immaterial, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Congrés de Diputats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa