Tornaveu
Mare Nostrum i Toc de Dansa, campiones de la Copa Catalunya

Les colles Mare Nostrum, en categoria Gran o Absoluta, i Toc de Dansa, en categoria Veterana, són les primeres campiones del nou títol impulsat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya: la Copa Catalunya de sardana esportiva. La competició s’ha celebrat aquest dissabte, 28 de juliol, a la plaça de Sant Francesc, de Montblanc. L’elecció del municipi tarragoní respon al fet que enguany és la Capital de la Sardana. La 2a plaça de les colles Grans ha sigut per a Mans Amigues, de Cassà de la Selva, i el bronze l’ha aconseguit Riallera, de Vic. Pel que fa a les Veteranes, la 2a posició l’ha aconseguida Dansaires de Maig, de Barcelona, i la 3a, Encara hi som, de Vilanova i la Geltrú.

La Copa Catalunya és una competició nova en què per primera vegada les colles han ballat aparellades en format eliminatòria després d’un sorteig inicial. Les aspirants al títol estaven limitades a 6 colles Grans i 4 Veteranes. Per poder-hi participar, van tenir preferència d’inscripció les 3 primeres classificades del Campionat Regular de la temporada 2017 i les campiones de cada Campionat Territorial. Com que en alguns casos el nom estava duplicat, per cobrir les places lliures es van obrir inscripcions a d’altres formacions. Així, al final les rotllanes que han ballat han sigut, en categoria Gran o Absoluta: Dansaires del Penedès, d’El Vendrell; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mare Nostrum, de Barcelona; Nova Tarragona Dansa, de Tarragona; Riallera, de Vic i Xàldiga, de Barcelona. Pel que fa als Veterans, les colles inscrites han sigut Dansaires de Maig, de Barcelona; Encara hi Som, de Vilanova i la Geltrú; Penedès, d’El Vendrell i Toc de Dansa, de Tarragona.

Totes les sardanes, excepte la de la Final, ha sigut de 5 tirades. Les peces que han hagut d’executar les colles també s’han decidit per sorteig d’una llista de 16 propostes musicals diferents. Així, s’ha posat a prova les colles per demostrar quina és la millor d’aquest nou títol. La part musical ha anat a càrrec de la cobla Ciutat de Cornellà.

A l’esdeveniment hi han assistit el regidor de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Núria Escudé i el president del Grup Sardanista Montblanc, Ramon Requesens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa