Tornaveu
En marxa la maquinària per trobar La Sardana de l’Any 2022

Arriba a la seva 33a edició. El concurs per trobar la Sardana de l’Any ja està en marxa. El cap de setmana del 21 i 22 de gener comença la primera de les 10 eliminatòries amb 4 sardanes cadascuna, per tal d’arribar a la final que se celebrarà al Casino de Lloret de Mar el 27 de maig de 2023. L’objectiu del certamen, que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, és la divulgació de les sardanes que es van estrenant en el transcurs de l’any i atorgar un reconeixement a les tres categories establertes:

Premi Popular per a les sardanes estrenades durant l’any 2022 que assoleixen una major popularitat entre el públic seguidor del concurs, a diferències de les altres dues categories que les sardanes son valorades per un jurat de prestigi.

Premi de la Crítica per a premiar els mèrits musicals de les sardanes estrenades durant aquest any.

Premi Joventut per a promocionar els autors i autores joves menors de 30 anys que hagin estrenat al 2022 alguna sardana.

Cara a cara a les eliminatòries

La Confederació ja ha fet públics els noms de les sardanes que s’enfrontaran a cada eliminatòria del concurs per determinar quina és la Sardana de l’Any 2022: podeu veure-les en aquest gràfic. Cal recordar que es tracta d’un concurs radiofònic -la xarxa de difusió del concurs està conformada per una trentena d’emissores de ràdio d’arreu del país- de participació popular on els oients voten les sardanes. Rep més de 12.000 vots anuals, al llarg de les diferents fases fins arribar a la final. A més, les eliminatòries estan a l’abast de tothom a través del web del concurs, on s’hi pot votar telemàticament.

Consulteu aquí els guanyadors de l’edició anterior:

Guanyadors del 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa