Tornaveu
L’Espluga de Francolí proclamarà la millor sardana dels darrers 16 anys

La reformulació del concurs ve, d’una banda, forçada per la pandèmia, que ha provocat una dràstica reducció de les sardanes estrenades en el darrer any i, per tant, dificultava la celebració d’una edició habitual de La Sardana de l’Any. Però també per la voluntat d’aprofitar aquest context “per repensar el projecte, i per donar un nou impuls a la sardana i la música de cobla”, segons explica el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras.

L’acte, com és habitual, tindrà el format de concurs-concert i s’estructurarà en dues parts. La primera, les cobles Reus Jove i Contemporània interpretaran les 8 sardanes que han aconseguit arribar a la final. Hi estaquen els títols ‘50 anys junts’, de Joan Segura, ‘Porta-la amb tu’, d’Olivier Marquès, i ‘Palamós, ciutat pubilla’, de Ricard Vilarasau, que són les que més vots han rebut per part del públic.

La segona part comptarà amb l’actuació del grup vocal jove Quartet Mèlt, que interpretarà sardanes cantades i estrenaran una lletra de sardana.

Amb públic i en línia

La final de La Supersardana de l’Any enguany presentarà un format mixt, amb presència de públic al teatre i també la possibilitat de seguir via streaming a la pàgina electrònica del concurs. Enguany tampoc tornarem a veure urnes i paperetes, perquè la votació serà online, a través d’internet i des de qualsevol dispositiu mòbil. Un mètode que es va estrenar l’any passat i, segons destaca Tresserras, va permetre augmentar dels 700 o 800 vots habituals fins als 1200. Pel president de la Confederació, aquest format respon també a la decisió de “posar-se al dia amb les noves tecnologies”, i de fer arribar el concurs a més gent, ja s’hi pot participar des de qualsevol punta del món.

Per poder votar-hi, cal registrar-se prèviament a la web del concurs i estar atent a l’acte, perquè en algun moment el presentador dirà una paraula clau, que serà necessària per procedir a fer la votació.

L’aforament del teatre està limitat a 500 persones per raons de seguretat sanitària. Les entrades ja es poden comprar en aquest enllaç.

Jornada sardanista

A banda de la final, la festa sardanista s’estendrà durant tot el dia. L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la colla sardanista Joventut Esplugina preparen diverses activitats per celebrar els més de 50 anys de la creació de la colla i de la proclamació del municipi com a Ciutat Pubilla de la Sardana (l’any 1969) i amb l’objectiu de revifar la sardana al municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa