Tornaveu
L’aplec més important de Barcelona se celebra a Nou Barris

El barri de Roquetes de Nou Barris té l’honor de comptar amb l’aplec amb més antiguitat de tota la ciutat de Barcelona, que enguany celebra la seva edició 49. I diumenge 15 d’octubre es prepara per tot un dia ple de ballades de sardanes amb convidats de luxe, com la cobla Sant Jordi o la Principal de la Bisbal, la cobla titular de la Generalitat. A més de la cobla Montgrins i La Principal del Llobregat. La cita tindrà lloc al parc de la Guineueta, a parir de les 10h.

L’aplec començarà a les 10h del matí amb un repertori clàssic que recordarà grans noms com Pep Ventura, de qui s’interpretarà No estiguis trista i es commemorarà el bicentenari del seu naixement o Josep Maria Bernat, de qui es recorden els 25 anys de la seva mort, amb Presència.

Després del dinar de l’Aplec, a les 15.30h tindrà lloc el Cafè concert Un Aplec de cine, a càrrec de la Banda Simfònica de l’Agrupació Sardanista, que oferirà, amb la direcció de Daniel Navarro Cortés i el director d’honor Vincenç Navarro Mas, un recorregut per grans èxits del cinema com La Gran Evasió o el tema central de Candilejas, films de Charles Chaplin. A la tarda, a partir continuarà l’Aplec. Al llarg del dia s’hauran interpretat una trentena de sardanes, entre elles, la composició guanyadora de la Sardana de l’Any 2016, i la Principal de la Bisbal estrenarà dues peces: Encisadora i Gaudint la vida a cada instant.

La trajectòria de l’Aplec de l’Agrupació Sardanista l’Ideal de Clavé arrenca el 1969, i des de 1979 augmenta el seu poder de convocatòria fins a esdevenir en l’actualitat un dels aplecs més importants del país. L’Agrupació es crea l’any 1960 per un grup de membres de la Coral l’Ideal de Clavé. Cal elogiar la voluntat de l’entitat de promoure la sardana en un barri que moltes de les coses que ha aconseguit ha estat a través de la força i la lluita veïnal, i que l’actual crisi, que no ha acabat ni de bon tros, ha impactat amb força, sent un dels barris amb més desnonaments.

Consulteu el programa de l’Aplec, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa