Tornaveu
La trobada d’Escoles de Cobla, un impuls per als joves estudiants

Diumenge 5 de novembre, a les 11:00 h, Figueres acollirà a la Plaça de Catalunya la Trobada d’Escoles de Cobla, que organitza Figueres com a Capital de la Sardana 2017, juntament amb l’Obra del Ballet Popular. Hi participaran les cobles de l’Escola Municipal de Música i Dansa, de Palafolls; la del Col·legi Santa Maria de Blanes i la de l’Escola de Música Conrad Saló, de la Bisbal d’Empordà.

La trobada esdevé un intercanvi d’experiències i inquietuds entre els estudiants de les escoles que hi participen, fet que alhora ajuda a l’impuls de l’ensenyament de la cobla. Enguany l’acte s’emmarca en els 200 anys del naixement de Pep Ventura. D’aquí que una de les sardanes de conjunt que interpretaran les cobles sigui La sardana del vailet, de Pep Ventura. D’altres títols seran Per tu Rita, de Manel Saderra i Puigferrer, Fermina, de Francesc Mas Ros o Ginesta florida, de Jordi León.

La trobada començarà amb l’acte de presentació del llibre Mètode bàsic per a l’estudi de la tenora, de Jaume Vilà, músic. El manual es tracta del quart volum de la col·lecció Mètodes d’estudi d’instruments de música tradicional, coeditat pel Departament de Cultura i Dínsic Publicacions musicals. La presentació comptarà amb Àngels Blasco, directora general de Cultura Populari Associacionisme Cultural, Marta Felip, alcaldessa de Figueres, i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya. a les també es farà la presentació del llibre Mètode bàsic per a l’estudi de la tenora, de Jaume Vilà. La nova publicació, compta amb teoria i pràctica sobre la interpretació de la tenora per a joves estudiants d’aquest instrument. Un volum molt escaient pels músics que participaran en aquesta trobada.

La Trobada d’Escoles de Cobla compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Confederació Sardanista de Catalunya i el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres i hi col·labora l’Obra Social ‘laCaixa’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa