Tornaveu
La Sardana de l’Any celebra el 30è aniversari al Liceu

La selecció de les deu sardanes finalistes s’ha fet per votació telemàtica mitjançant un sistema d’eliminatòries. Per a decidir quina d’elles mereix ser entronitzada com La Sardana de l’Any 2018 també es comptarà amb la participació popular. El públic assistent al Liceu podrà votar les tres composicions que més els convencin amb 3, 2 o 1 punts respectivament. La sardana que obtingui una puntuació més alta serà proclamada com a guanyadora del Premi Popular.

Aquest, tanmateix, no serà l’únic reconeixement de la vetllada. D’entre les 45 sardanes que van ser seleccionades per a participar al concurs, també s’atorgarà el Premi de la Crítica i el Premi Joventut, que vol promocionar els autors menors de 30 anys que componen sardanes.

Fora de l’àmbit competitiu, la segona part del concert oferirà un programa d’allò més eclèctic. Sardanes que evocaran paisatges com Queralt, Cadaqués o la Costa Brava, havaneres, i aprofitant que el repertori s’interpretarà en el temple barceloní de la música clàssica, també peces de Beethoven o Mascagni, entre altres.

Com a prèvia al Concert-Final de La Sardana de l’Any, unes hores abans se celebrarà una ballada doble a la Plaça de la Catedral de la Barcelona (11:15h), amb les cobles Mediterrània i Lluïsos.

La Sardana de l’Any compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, el Gran Teatre del Liceu, Catalunya Música, Solan de Cabras i Músics per la Cobla.

Podeu adquirir entrades per assistir a la final de La Sardana de l’Any en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa