Tornaveu
La sardana ‘Coti x Coti’ s’estrena a la cloenda d’El País a l’Escola

Divendres 5 de maig el Pla de la Catedral de Barcelona serà l’escenari on s’estrenarà la versió sardana del CotixCoti, la ja popular cançó del grup The Tyets, que incorpora instruments de cobla. La Confederació Sardanista de Catalunya, d’acord amb els integrants del grup, ha decidit emmarcar aquesta estrena entre el públic més jove, coincidint amb la cloenda dels grups escolars que han participat en els cursos de sardanes impartits a l’escola. En aquesta edició participaran en la trobada 400 nens i nenes provinents de les comarques de Barcelona i seran els protagonistes com a primers balladors i balladores de la sardana CotixCoti que serà interpretada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La cloenda d’El País a l’Escola, que se celebra anualment, inclou un galop d’entrada, la ballada de diferents sardanes i la presentació dels instruments de la cobla, on la mateixa cobla explica als escolars assistents les seves característiques, instrument en mà. La sardana que tanca la trobada és ‘El país a l’escola’ que fou encarregada al compositor Carles Santiago l’any 1994, any que s’estrenà.

L’acte serà conduït per la periodista Elisenda Carnicé que interactua amb les nenes i nens sardanistes durant la ballada. I serà l’encarregada d’anunciar al prop de mig miler d’escolars, quan arribi el moment, que seran els primers balladors d’aquesta estrena, la sardana CotixCoti dels Tyets.

La sardana protagonista d’enguany, la CotixCoti, l’ha arranjat en Xavier Ventosa (Cardona, 1989), compositor i instrumentista de clarinet, violí i tible. Ha estat intèrpret de tible a la cobla Vila d’Olesa, la Cobla Cardona i actualment a la Jovenívola de Sabadell.

El País a l’Escola

El programa ‘El País a l’Escola’ és una campanya per treballar la sardana a l’aula de qualsevol curs de primària, i segons el ritme i la realitat de cada centre, en aquest cas a les escoles de les comarques barcelonines. En altres demarcacions catalanes, hi ha també projectes educatius que porten la sardana a l’aula, com el ‘Saltem i ballem’ a les comarques lleidatanes o ‘La sardana a le’scola’ a la demarcació de Girona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a setembre 20, 2023 | 11:43
    Jaume setembre 20, 2023 | 11:43
    Bon dia , Em podrian dir quan el tiratge de la sardana coti x coti Moltes gràcies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa