Tornaveu
La proclamació de la Capitalitat de la Sardana a Montblanc s’envolta d’actes

L’acte oficial de proclamació de la Capitalitat de la Sardana a Montblanc tindrà lloc a les 12h del matí del dissabte 17 de març a l’antiga Església de Sant Francesc. Abans i després de l’acte oficial es preparen diferents activitats per celebrar la capitalitat montblanquina, com ara l’espectacle que fusiona cant i cobla, El tenor i la cobla, amb el tenor Albert Deprius i la Cobla Ciutat de Girona, al Pavelló del Casal, a les 18.30h.

Així, abans de la proclamació hi haurà una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, a les 11h, a la plaça Sant Francesc, de Montblanc. Tot seguit s’entrarà a l’Església on es durà a terme l’acte de proclamació en el qual es llegirà el pregó, a càrrec de Josep Poblet Tous, president de la Diputació de Tarragona, i hi haurà els parlaments de diferents representants, i es durà a terme el traspàs de la bandera de Figueres -capital 2017- a Montblanc. Hi intervindran, entre d’altres, Josep Poblet Tous, president A més s’estrenarà una sardana, Montblanc capital de la sardana composta per Alfred Abad, especialment per aquest any de celebració. Seguidament, a les 13:30h s’inaugurarà un monument de l’escultor Jordi Figueras a la mateixa plaça Sant Francesc, i la placa de la Capitalitat. La inauguració anirà acompanyada d’una ballada de sardanes.

Després d’un dinar de germanor, pel qual hi ha confirmades 200 persones, a les 17:30h s’estrenarà a la sala d’exposicions Sant Miquel l’exposició Montblanc i la sardana, realitzada l’any 1987 per celebrar el 25è aniversari del Grup Sardanista. Tot seguit, al pavelló del Casal hi haurà el concert El tenor i la Cobla, un espectacle que fusiona la veu del tenor Albert Deprius amb la música de la Cobla Ciutat de Girona. L’espectacle gratuït proposa un repertori vocal amb una varietat d’estils, interpretant una selecció de temes de gran qualitat. Compta amb arranjaments específics per unir la veu del tenor i la cobla i ofereix diversos formats musicals com la sarsuela, el lied, la cançó catalana i, és clar, sardanes. D’aquesta manera s’hi poden escoltar composicions tan conegudes com Pel teu amor (Rosó), obra amb música original de Josep Ribas i lletra de Miquel Poal-Aregal; Cançó d’amor i de guerra, amb música original de Rafael Martínez i Valls i llibret de Lluís Capdevila i Víctor Mora; l’Emigrant, amb lletra de Jacint Verdaguer i música d’Amadeu Vives; Maria de les Trenes, de Josep Saderra i Puigferrer o Somni, de Manel Saderra i Puigferrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa