Tornaveu
La cobla retorna a Barcelona amb més propostes i adaptada a la Covid

Dilluns 5 d’octubre el concert titulat En memòria de Francesc Pasqual, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, inaugura la nova temporada del cicle de cobla de Barcelona. Una temporada que arriba més engruixida que altres anys, ja que s’han encabit alguns dels concerts que la pandèmia va obligar a ajornar. Entre les novetats d’enguany, un format encara marcat per la Covid, amb aforament limitat al 50% i amb la retransmissió en directe de la major part d’ells a través de YouTube per facilitar l’accés a tothom.

Homenatges

Entre les propostes del cicle, destaquen els homenatges i noms propis. Primer, el comentat sobre Francesc Pascual, que va ser un dels fundadors dels Amics dels Concerts de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, entitat organitzadora de bona part del cicle. A més, també hi haurà un record al músic barceloní Fèlix Martínez, en el centenari del seu naixement, amb la interpretació de la seva obra Canigó, amb la cobla Berga Jove (9 de novembre). I Recordant Antoni Anguela homenatjarà el creador de l’Infosardana i responsable de les primeres accions de comunicació de la, aleshores, Federació Sardanista, en el desè aniversari de la seva mort.

Minicicles temàtics i discos

La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, un dels noms protagonistes de la temporada, oferirà diversos minicicles temàtics de dues sessions. A Imprescindibles (el 25 de gener i el 12 d’abril) proposarà un repertori de sardanes que, segons la cobla, s’han de conèixer i escoltar, com a mínim, un cop a la vida; a Autors actuals (també en dues sessions, 22 de febrer i 19 d’octubre) reivindicarà l’obra de compositors vius, com Jordi Molina, Marc Timón o Enric Ortí; i a Grans clàssics (2 de novembre i 1 de març) repassarà algunes de les obres mestres del món sardanista i que la cobla ha recollit en una col·lecció de discos que va estrenar a principis d’any.

També hi haurà presentacions de discos, com el nou del col·lectiu GASP (14 de desembre), titulat Connectats. La cobla Bohèmia repassarà el treball d’aquest grup que inclou 17 sardanes, una de les quals ha estat composta a quatre mans pels quatre membres del grup, Daniel Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí.

Amb ocasió del 8 de març, Dia de la Dona, la Reus Jove oferirà el programa Sardana és femení, un concert amb obres amb nom de dona, o dedicades a dona, i amb sardanes de dones compositores.

La temporada musical es clourà dissabte 5 de juny, al Palau de la Música, amb Tossudament Llach, a càrrec de la Simfònica de Corda i Cobla, l’espectacle que s’havia d’haver celebrat el passat 29 de juny.

Consulta tots els concerts en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa