Tornaveu
La 9a Trobada d’Escoles de Cobla estrenarà una nova sardana

Sant Feliu de Guíxols va ser Capital de la sardana el 2021, amb un programa que tenia com un dels propòsits centrals apropar la sardana a les escoles. La Covid 19 va impedir celebrar alguns dels actes, i un precisament va ser la tradicional Trobada d’Escoles. Per això, els organitzadors, l’Obra del Ballet Popular, en col·laboració amb la comissió Capital de la Sardana, l’Agrupació amics de la Sardana i la pròpia capitalitat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, han volgut recuperar aquella trobada, encara que fora ja del període de capitalitat.

Enguany, l’esdeveniment, que en edicions anteriors es limitava a una ballada d’escoles, s’ha replantejat i s’ha convertit en tota una jornada d’activitats, que posen l’accent en la formació. Així, al matí els alumnes del’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols tindran classes magistrals amb professorat reconegut –entre ells, Jordi León, i Joan Margalef, Joan Xandrich–, i després tindran l’oportunitat d’assajar amb el compositor i membre de la Cobla-Orquestra Selvatana Jordi Feliu la peça que ell mateix ha creat per a aquesta trobada, titulada Contra tot pronòstic.

Al migdia, en l’Espai de la sardana (jardins de Juli Garreta) de Sant Feliu, es farà una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Granollers. En cas de mal temps, l’actuació es traslladarà a l’Escola l’Estació.

Per la tarda, el mateix escenari acollirà una segona ballada amb les dues escoles de cobla participants, el col·legi Santa Maria de Blanes i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Palafolls. Cadascuna ballarà tres peces i després ballaran conjuntament la composició de Jordi Feliu.

Amb aquest nou enfoc, l’Obra del Ballet Popular espera que la Trobada sigui “una celebració pels estudiants d’instruments de cobla i per les pròpies escoles de música” i un reconeixement a la seva tasca de difusió dels instruments autòctons i per la formació instrumental.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa