Tornaveu
La 2a Copa Catalunya de sardana esportiva de Montblanc oferirà més rivalitat i emoció

La primera novetat és en el calendari, ja que la data es desplaça del 28 de juliol, quan es va fer l’any passat, al 7 de setembre, per tal que coincideixi amb la festa major de Montblanc i tingui major difusió i més participació.

També s’han fet canvis en el format. De les dues categories de l’any passat (Gran o absoluta i Veterana) s’ha passat a quatre: Infantil, Juvenil, Gran i Veterana. A cadascuna de les categories podran participar de 4 a 8 colles, però si no s’assoleixen les 4 rotllanes registrades a una categoria, es cancel·larà la seva disputa (tot i que, si passa això, se’ls permetrà participar en una altra categoria).

En aquesta edició (a diferència de l’any passat, on hi havia colles caps de sèrie, amb preferència per estalviar-se la primera ronda), totes les colles tenen les mateixes oportunitats i s’emparellaran en duels, de forma que una colla ballarà contra una altra. L’equip de Jurat decidirà quina colla guanya cada combat, sense poder empatar-les. Segons la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), organitzadora de la Copa, “una errada de repartiment, així com una errada de conjunt o ajut exterior, suposarà la pèrdua de l’eliminatòria”. Tot i així, les rotllanes eliminades tindran opcions a una sardana de repesca. D’aquesta manera totes les colles ballaran com a mínim 2 sardanes, mai consecutives, i 4 com a màxim.

Segons David Jané, president de la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona ciutat, i vicepresident territorial de la seva colla, i membre de l’organització, si el Campionat de Catalunya és la Lliga, la Copa vol ser com la Champions sardanista, de forma que totes les colles, també les més modestes, puguin participar i tinguin possibilitats d’aconseguir un títol”.

Jané també explica que hi haurà un repertori de 16 sardanes, de diversos estils i autors, que es comunicaran prèviament als participants perquè les puguin preparar. “Però per augmentar l’emoció i la competitivitat, al igual que es sorteja l’emparellament de les colles, també es farà un sorteig de sardanes. Les colles no sabran el tema que hauran de ballar fins al moment abans”.

Pots consultar les bases en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa