Tornaveu
Joaquim Rucabado, reescollit president de la Confederació Sardanista de Catalunya

L’Assemblea General Extraordinària de la Confederació Sardanista de Catalunya ha reeescollit, per unanimitat, Joaquim Rucabado com a president de l’entitat, a l’acte celebrat divendres 20 d’abril.

La resta de la Junta en ple repetirà mandat fins el proper 2022. Així, la Junta componen els següents membres electius: Joaquim Rucabado (president), Núria Escudé (vicepresidenta primera), Xavier Tresserras (vicepresident segon), Josep Amores (secretari), Enric Capdevila (tresorer), Víctor Sallés (coordinador de l’esdeveniment anual ‘Capital de la Sardana’), Joan Aranda (responsable web), Imma Pujol (responsable d’ensenyament), Carles Santiago responsable del certamen ‘La Sardana de l’Any’).

Joaquim Rucabado ha liderat aquests darrers 4 anys una tasca de normalització de la sardana dins la societat, com s’ha pogut apreciar amb la consolidació del concepte ‘Capital de la Sardana’, l’inici de la campanya perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, els convenis i patrocinis amb diverses empreses, una major presència mediàtica, la renovació de la pàgina electrònica Portalsardanista.cat com punt de referència aglutinador de totes les informacions sardanistes o les relacions establertes amb diversos representants institucionals i organismes.

La Junta de govern de la Confederació Sardanista de Catalunya la componen els membres electius i els membres nats. Els membres electius són els que s’escullen a través de candidatures, mentre que els membres nats són els que provenen directament de les divisions modals i territorials en què s’estructura la pròpia Confederació Sardanista de Catalunya.

En aquest sentit, com a membres nats, s’han escollit: Josep Maria Clavé, (modal competició), Joan Ventura (modal aplecs), Juli Peinado (Obra del Ballet Popular), Josep Puigventós (territorial de Barcelona), Jordi gallegos (territorial de Girona), Carles Vall (territorial de Lleida), Jordi Grau (territorial de Tarragona).

Joaquim Rucabado ha destacat que “aquesta confiança renovada ens permet visualitzar que els projectes endegats eren útils i per tant els podrem mantenir i ampliar, alhora que ha de servir per crear noves propostes. La sardana i la cobla són dues expressions culturals que tenen molt de potencial i des de la Confederació Sardanista de Catalunya seguirem treballant per donar-li la màxima difusió possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa