Tornaveu
Ja hi ha calendari per a les semifinals de La Sardana de l’Any

El concurs per trobar la Sardana de l’Any del 2022 encara el seu tram final. Amb l’objectiu de divulgar les sardanes que es van estrenant en el transcurs de l’any passat, el concurs organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públic el calendari de les semifinals i l’ordre d’interpretació de les sardanes en el concurs radiofònic, on una trentena d’emissores de ràdio d’arreu del país difonen les sardanes participants per tal que els oients votin les sardanes.

Tres semifinals

La primera Semifinal comptarà amb Colla d’Aires Gironins de Francesc Picart i Les Campanes de Foixà de Josep Coll. Se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 d’abril.

La segona serà amb dues sardanes d’Amadeu Escoda; Capvespre a Figueres i Els Miradors del Roc Gros. La seva emissió serà el 15 i 16 d’abril.

La tercera semifinal comptarà amb Aires de Ponent de M. Mercè Navarro i Sensibilitat Tossenca de Josep Antoni López. La seva emissió serà el cap de setmana del 22 d’abril i 23 d’abril.

El quart cap de setmana de semis serà el del 29 i 30 d’abril i competiran Anella Banyolina de Jordi Molina i Ocells Primerencs de Lluís Pujals.

La penúltima semifinal la conformen Els colors de l’estany d’Anna Abad i Balenyà, més de mil anys d’història de Carles Santiago. La seva competició tindrà lloc el 6 i 7 de maig.

I la darrera semifinal enfrontarà a Junts de Joaquim Hostench i Esperit Bisbalenc de Jordi Paulí. Aquesta semifinal serà el 13 i 14 de maig.

Final de La Sardana de l'Any 2021, a la Faràndula de Sabadell, amb la Cobla Maricel i In Crescendo
Final de La Sardana de l’Any 2021, a la Faràndula de Sabadell, amb la Cobla Maricel i In Crescendo

Ordre de les interpretacions

Pel que fa a l’ordre d’interpretació a la final, que anirà a càrrec de la cobla orquestra Selvatana, començarà la guanyadora de la 4a Semifinal, seguirà la del 2n percentatge més alt, després la guanyadora de la 1a Semifinal i s’arribarà a l’equador amb la de la 2a Semifinal. Seguidament, hi haurà la guanyadora de la 3a Semifinal, a continuació la guanyadora de la 6a Semifinal, després la de la 5a Semifinal i tancarà la del 2n percentatge més alt.

El Premi Joventut tindrà lloc l’1 i 2 d’abril i el Premi de la Crítica el 20 i 21 de maig. La Final de La Sardana de l’Any se celebrarà el dissabte 27 de maig al Casino de Lloret de Mar. Les entrades per a aquest esdeveniment ja es poden comprar directament des del portal sardanista.

Les votacions estan a l’abast de tothom a través del web del concurs, on es pot votar telemàticament.

Consulteu aquí els guanyadors de l’edició anterior:

Guanyadors del 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa