Tornaveu
Girona inaugurarà una Escola de Cobla

Mai fins ara Girona ha gaudit d’una Escola de Cobla. La iniciativa de la Fundació Metalquímia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, desitja convertir la ciutat immortal en l’epicentre de l’ensenyament coblístic. Encara que no es coneixen detalls de la programació acadèmica, ja s’ha avançat que estarà adreçada a tot tipus d’alumnat, independentment del seu nivell musical. Segons Josep Lagares, impulsor del projecte, aquest desitja “omplir un buit existent al nostre país per tal de fer arribar la cobla, amb el seu so tan genuí, a totes aquelles persones que, sense estudiar música o ser músics professionals, vulguin introduir-s’hi”.

Des de Claudefaula, centre responsable d’impartir les classes, s’estima que entorn el setembre de 2020 aquestes derivaran en la creació d’una formació estable. En ple debat sobre la funció de la cobla contemporània, l’Escola de Cobla vol seguir explorant nous contextos i registres musicals. No debades, els professors seran músics de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya. Creat el 2008, aquest conjunt està conformat per instruments de corda de les orquestres convencionals i els instruments de vent de la cobla (tenora, tible, fiscorn, flabiol), com a substituts dels clàssics oboès, flautes, clarinets, i fagots.

A partir de setembre de 2018, l’Auditori de Girona acollirà les primeres lliçons. En la roda de premsa de presentació de l’Escola, Lídia Millet va explicar que no hi hauria un procés de matriculació. La professora i membre de l’equip directiu de Claudefaula va explicar que els alumnes accediran al centre després de superar un càsting artístic. Des de l’escola es vol incentivar la interacció entre estudiants de diferents generacions. En coherència a la seva línia pedagògica, les classes alternaran l’ensenyament tècnic i interpretatiu.

La gironina, tanmateix, no serà la primera escola catalana de cobla. L’Escola de Música i Cobla Conrad Saló ve impartint classes des de 1981. Enguany, el centre musical de La Bisbal d’Empordà compta amb 13 professors i 116 alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa