Tornaveu
Funciona o no la Cobla Contemporània?

Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, reflexiona sobre la sèrie d’enregistraments Sardaxou, en què la Cobla Contemporània adapta cançons d’èxits del pop a l’estil d’una cobla.

Ja fa temps que he deixat d’emetre judicis perquè, en fer-ho, estàs establint un posicionament que, evidentment, no cal que coincideix amb el dels teus interlocutors. He passat del m’agrada / no m’agrada al funciona/ no funciona.

Ara pensareu que estic elucubrant una nova teoria per acabar d’embolicar el personal. Res més lluny de la realitat, és un exercici ben simple, amb el qual no s’ofèn ningú i et posiciona amb una realitat absoluta davant de qualsevol esdeveniment.

Suposo que ho comprendreu perfectament. Es tracta de deixar de banda l’apreciació i el gust personal i potenciar una altra realitat, la del grup o sector en el qual et trobes. Si decidiu fer una prova ho comprovareu perfectament i l’avantatge que teniu és que podeu provar-ho amb qualsevol acte o situació en què us trobeu i vulgueu analitzar.

El món de la sardana és un terreny adobat per a fer aquest experiment, perquè, així com en el futbol tothom podria ser entrenador, aquí bona part dels sardanistes creu tenir el coneixement i l’experiència suficients a pontificar sobre la qualitat de les composicions, les propostes de les cobles o situació en què us trobeu i vulgueu analitzar.

No es comprèn que la nostra sensibilitat o el nostre gust no tenen per què coincidir amb la sensibilitat o el gust dels nostres veïns, i que el nostre parer ha de ser tan respectat com el parer dels altres.

El més senzill per a no caure en postures irreconciliables és deixar pas a la realitat: FUNCIONA? O NO FUNCIONA? La resposta sempre serà tangible i, per tant, demostrable i evident. A més, ens servirà per a fer crítica i autocrítica de l’objecte del nostre estudi.

Haureu endevinat que el substrat d’aquesta exposició és la Cobla Contemporània i la seva manera de treballar. Apreciada per uns, invectivada per altres. La qüestió es ben senzilla: FUNCIONA? tothom estarà d’acord en què, independentment de la sensibilitat d’uns i d’altres, la Contemporània funciona i que omple amb èxit un espai que era buit. El resultat de les seves propostes és mesurable, contrastable i tangible.

Llarga vida a la Contemporània!

Us deixem amb un dels èxits que hi ha la xarxa de la Cobla Contemporània

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sebastià Batlle a maig 21, 2016 | 23:44
    Sebastià Batlle maig 21, 2016 | 23:44
    FUNCIONA, SÍ ; tal com diu el comentarista: Llarga vida a la Contemporània! Hi ha composicions que a la mainada els agrada molt, i moltes a molta gent. ENDAVANT i VISCA LA SARDANA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa