Tornaveu
Figueres lliura els Premis Capital de la Sardana 2017

L’acte de lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017, dimecres 3 de novembre (19:00h) al Teatre Jardí de Figueres, serà una nova oportunitat per reconèixer les persones i entitats que han treballat en la difusió, promoció, divulgació i innovació de la sardana. Malgrat que el nom dels guardonats ja va fer-se públic a mitjans de març, la cerimònia no estarà exempta d’incògnites. Entre els principals motius d’interès, es podrà conèixer el programa de la Capital de la Sardana Montblanc 2018 i la nominació de la Capital de la Sardana 2019. El certamen estarà amenitzat amb el concert de la cobla La Flama de Farners, amb el tenor solista Josep Fadó, sota la direcció de Jordi Molina.

A més de les sis categories estàndard (dedicació, continuïtat, mitjans audiovisuals, promoció i difusió, divulgació musical i iniciatives innovadores), els Premis Capital de la Sardana lliuraran tres reconeixements especials. Enguany, les medalles al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al Mèrit de la Dansa recauran en Bartomeu Duran, Antoni Mas i Josep Vilar respectivament.

Entre altres autoritats, l’acte de lliurament comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el regidor de Cultura Popular de l’Ajuntament de Figueres, Quim Felip; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés; i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.

Com en les quatre edicions anteriors (Arenys de Munt 2013, Barcelona 2014, Calella 2015 i Mollerussa 2016), Figueres 2017 ha combinat l’organització d’aplecs i ballades amb la reflexió entorn el passat, present i futur del col·lectiu sardanista. Especialment rellevant ha estat, en aquest sentit, la commemoració del bicentenari del naixement de Pep Ventura (1817-2017), considerat unànimement el pare de la sardana moderna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa