Tornaveu
Enganxa’t!, un tast per seduir monitors de sardana

Ara fa tres anys, des de la Confederació Sardanista de Catalunya es va apostar per aglutinar les campanyes d’ensenyament de la sardana d’arreu del país per “traçar un camí conjunt”, que va concretar-se en la jornada Enganxa’t! Des d’aleshores aquestes jorandes han tingut com a uns dels plats forts l’activitat de la tertúlia, que enguany la durà a terme el periodista i escriptor de novel·la històrica Martí Gironell. Per les jornades Enganxa’t! han passat periodistes com Carles Capdevila o Vicent Sanchís.

La iniciativa va començar l’any 2015, i tal i com recorda a Tornaveu en Víctor Rodríguez, responsable de l’àrea d’ensenyament de la Confederació, “ara la iniciativa s’ha consolidat com un punt de trobada per als sardanistes que volen ensenyar aquest ball”. Les dues primeres edicions es van celebrar a Juneda durant un cap de setmana sencer, però la proposta d’enguany és un format diferent: “Ho farem a Manlleu dissabte 4 de març, compactat en una sola sessió i amb la idea de potenciar la rotació territorial”, explica en Víctor. De fet, la proposta de la 3a jornada Enganxa’t! és “un tast per a monitors, un curs compacte de sis hores en què es repassa allò que fem habitualment en un curs de 40 hores”, detalla.

El curs s’estructura en tres blocs: la dansa, les normes i la preparació física; la història musical i social de la sardana, i finalment, la part de la metodologia, com adaptar les classes a l’edat i els recursos disponibles. “És, de fet, un curs de reciclatge per a monitors de sardana”, afegeix Víctor Rodríguez. L’únic requisit per assistir al curs és tenir més de 16 anys, i el curs té un preu de 12 euros i cal inscriure’s en aquest correu electrònic: [email protected]

Però més enllà del curs, la Confederació Sardanista organitza també una xerrada amb una persona que no forma part del món de la sardana que pugui donar una visió externa des del punt de vista del món de la comunicació. El convidat d’aquesta edició, l’escriptor i periodista Martí Gironell, proposarà una tertúlia que porta per títol Contrapunts per no abaixar els braços, que tindrà lloc el mateix dissabte 4 de març de 2017 a les 18.15h al Museu Industrial del Ter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa