Tornaveu
El tenor Josep Carreras clou al Liceu la Capital de la Sardana de Barcelona

El dissabte, 7 de febrer, a les 20h., se celebrarà la clausura oficial de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014.

Serà al Gran Teatre del Liceu amb un concert a càrrec del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig. El concert serà la culminació de tots els actes que s’han dut en motiu de la Capitalitat de la Sardana, que, a partir del 15 de març passarà a Calella. Hores abans del concert, a les 17h de la tarda es presentarà al Foyer del Liceu la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015. A les 18h hi haurà una ballada de sardanes a la Plaça Reial.

Aquest concert permetrà gaudir de la interpretació de sardanes i cançons catalanes a través de la veu d’un dels grans tenors del s. XX, acompanyat per la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, que és fruit de la unió de la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. L’espectacle, que forma part del Festival del Mil·lenni, inclourà una sorpresa sardanista per a tots els assistents.

Presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos 2015

Hores abans del concert, el Foyer del Liceu acollirà a les 17h. la presentació oficial de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015. La principal novetat d’enguany és justament la inclusió dels concursos de sardanes de competició al mateix nivell que els aplecs. A més a més, també incorpora contactes amb recursos per a tots aquells que necessitin diverses eines i solucions per a la seva activitat sardanista.

A la Guia d’enguany hi consten fins a 179 aplecs i 60 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. Se n’ha fet una tirada de 14.000 exemplars que es podran aconseguir a través de les territorials dels aplecs, al Palau de la Virreina de Barcelona, diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya i a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya.

A l’esdeveniment hi haurà un apunt musica de la cobla La Principal del Llobregat. Serà un tastet de 3 obres del seu nou espectacle ‘Manuel de Falla i Catalunya’. Per això, entre les peces que s’hi podran escoltar n’hi haurà una del músic andalús. Però sense deixar de banda la nostra dansa, que hi tindrà presència amb una obra d’Enric Morera i una altra de Tomàs Gil i Membrado.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia, confeccionada per les diverses territorials d’aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya existents. Cal destacar que la Guia s’edita des del 2002, de manera que la d’aquest 2015 és la 14a edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa