Una exposició, del 15 de juny al 25 d’agost, commemora els 50 anys de la cantada d’havaneres a Calella de Palafrugell i coincideix amb l’actuació del grup d’havaneres Arjau, el 30 de juny al jardí del Palau Robert.

La mostra Calella de Palafrugell i les havaneres, que ja es pot visitar al Pala Robert (Passeig de Gràcia, 107 de Barcelona), inclou textos i fotografies històriques i actuals de la cantada d’Havaneres a Calella de Palafrugell, una cita que els amants de l’havanera esperen i que marca el tret de sortida de l’estiu a la Costa Brava, cada primer dissabte del mes de juliol.

El discurs de l’exposició s’estructura en set apartats: Cant de taverna, Aquesta nit hi ha Cantada, El so del Port Bo, Les veus de Calella, El cremat i la gastronomia, L’espectacle que obre l’estiu i Músics i poetes. En total s’inclouen una seixantena de fotografies que mostren perspectiva història i la vitalitat actual d’un acte que en els primer anys acollia 10.000 persones i que els darrers anys ha aplegat més de 30.000 espectadors.

Concert d’Arjau

Coincidint amb l’exposició el grup d’havaneres de Calella de Palafrugell –com no podia ser d’altra manera– oferirà un concert dijous 30 de juny a les 20.30. L’actuació, d’entrada lliure, marcarà l’inici del cicle Les Nits d’Estiu al Jardí del Palau Robert. El grup d’havaneres, que va néixer el 1997 com a duet per Jordi Rubau (tenor i guitarra) i Jordi Grau (baríton), dels del 2012 ha incorporat Xiqui Ramon, antic component de Port Bo, com a tenor.

La resta del cicle, que abordarà diferents estils, comptarà amb els grups Contra Blues, Marinah&Chicuelo, Teràpia de Shock i el Concert Fringe amb Paul Bausader, Artur Cabanas i SuperSax Project. L’oferta es complementarà amb la retransmissió de l’òpera “La Bohème” (8 de juliol a les 22h) des del Gran Teatre del Liceu, per a la qual sí que caldrà recollir prèviament la invitació a l’Oficina de Turisme del Palau Robert, a partir del 27 de juny Una oferta amb estils diversos que proposa un recorregut musical per l’havanera, l’òpera, el blues, el flamenc i el pop-rock català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa