Tornaveu
El món sardanístic reconeix el músic Roger Mas

El músic Roger Mas ha estat premiat amb el premi Rotllana durant la 19a Nit de la Sardana, que cada any organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

El cantautor de Solsona ha estat guardonat per “combinar la música moderna, la música tradicional i els sons antics de bona part del món, juntament amb lletres que barregen el llenguatge de carrer i les expressions literàries i ancestrals”.

Segons el jurat, després de versionar artistes tan diferents com Paulina Rubio o Georges Moustaki, Mas ha trobat un espai per a la sardana, que va conèixer a través del seu avi, i ha treballat colze a colze amb la Cobla Sant Jordi, amb qui ha guanyat quatre premis Enderrock en la darrera edició d’aquests guardons.

Paral·lelament, tot i no estar vinculat directament a la sardana, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida també va entregar al periodista Albert Font Tarrés el premi Sardalleida 2013 per la seva tasca en la difusió i la normalització del fet sardanista als mitjans de comunicació.

Els guardons van ser entregats en el marc de la 19a Nit de la Sardana, que va tenir lloc a Cervera. L’acte va estar presidit per Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, i va tenir la presència de Joaquim Rucabado, president de la Federació Sardanista de Catalunya, Jaume Marvà, president de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, Santi Ferrer Fàbregas, president de la Unió de Colles Sardanistes, així com també de Rosa M. Perelló, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, i Ramon Royes, alcalde de la Paeria de Cervera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa